Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nyáron virágzó évelők

| Olvasási idő: 5 perc | 

A nyár az év azon időszaka, amikor rengeteg növény teljes pompájában tündököl, a természet csupa zöld, melyet élénk virágok tarkítanak. A növénykedvelők, kerttulajdonosok is igyekeznek minél szebben díszíteni nyári kertjüket, a gyep és az árnyékot adó fák lombkoronájának zöldjét színekkel feldobni.

Erre nyáron rengeteg lehetőség kínálkozik: virágos cserjék, valamint lágyszárú virágos évelők szép számban állnak rendelkezésedre, amennyiben te is színes, vidám, nyári évelőágyásokkal díszítenéd a kerted. Az ágyásokat érdemes úgy megtervezni és kialakítani, hogy az év minden időszakában legyen valamilyen díszítő növény, amely megszépíti a kertet.

A kert nyári díszítésére kiválóan alkalmasak az évelő dísznövények. Ezek azok, az általában lágy szárú, hosszú életű növények, amelyeknek a lombozata ősz végén, télen elszárad, és a teljes növény visszahúzódik a talajszínig. A talajban áttelel, majd jövő tavasszal újra kihajt. Általában évről-évre szélesebb és dúsabb növénnyé válnak.

Cikkünkben 5 csodás nyáron virágzó évelőt mutatunk be, melyek évről évre virágoznak majd a kertben.

Rudbeckia fulgida 'Goldsturm' - Pompás kúpvirág

A pompás kúpvirág egy rendkívül hálás, erős lombú évelő. Aranysárga színű, sötétbarna közepű virágai hosszasan, a nyár folyamán nyílnak, júliustól egészen szeptemberig. Jó szárazsártűrő képességgel rendelkező növény, amely a napos, félárnyékos helyeket kedveli. Évelőágyások, nagyobb sziklakertek, klasszikus kertek dísznövényeként alkalmazhatod. Csodás színfoltot lehet kialakítani a kúpvirág segítségével – a meggyőző látvány érdekében ültesd csoportosan, 5-7-9 tövet egymástól 30-40 cm-es távolságra!

Achillea millefolium 'Desert Eve Terracotta' – Cickafark

Ez a különleges virágszínű cickafark bronzos, narancssárga árnyalatú virágokkal díszít júniustól kora őszig. 30-50 cm magas növény, amely remekül beilleszthető a természetközeli kertekbe, de lágyabb habitusának köszönhetően bármelyik kertben jól mutat. A cickafark remekül tűri a szárazságot, csupán mérsékelt öntözést igényel. Ültesd a kerted egy napos vagy enyhén félárnyékos részére, és gyönyörködj benne a nyár folyamán!

Coreopsis grandiflora Early Sunrise - Nagyfészkű menyecskeszem

A menyecskeszem egy kis gondozásigényű évelő, amely nagy élénksárga virágaival díszít a nyár folyamán, júniustól szeptemberig. Magassága 40-60 cm, szélessége kb. 30-60 cm körül alakul, évről évre gyarapodva. A menyecskeszem imádja a napot! Ültesd teljes napfényre a bőséges virágzás érdekében. Bár bírja a szárazabb időszakokat, rendszeres öntözést igényel. Rikító színe miatt közkedvelt a napos virágágyások, magaságyások és évelő színfoltok beültetésére. Csoportosan 3-5-7-9 tő ültetése javasolt egymástól 30-40 cm-es tőtávolságra. Ültetheted csillagalakban, amely szép, határozott színfoltot eredményez majd évek alatt.

Echinacea purpurea – Kasvirág

A kasvirág egy igen kedvelt évelő, mivel nyár közepétől egészen őszig virágzik. Rózsaszín, lila vagy fehér virágaival szépen díszíti az évelőágyat. Napimádó növény, a kert egy napos, meleg, széltől védett része lesz számára az ideális hely. Virágai bevonzzák kertedbe a pillangókat és méheket. Évelőágyak háttérnövényeként, szegélyként is alkalmazható, de ültetheted nagyobb sziklakertbe is.

Liatris spicata - Füzéres díszcsorba

Ha valami igazán különleges megjelenésű évelővel szeretnéd feldobni a nyári kerted, a füzéres díszcsorba kitűnő választás lehet! Érdekes megjelenésű, mereven álló füzéres lila virágai és fűszerű széthajló levelei teszik igazán egyedivé ezt az évelő dísznövényt. Az 50-60 cm magas, fűszerű lombozatából emelkednek ki mereven álló virágszárai. A nyár folyamán, július - augusztusban nyílik. Apró, csillag alakú virágai fentről lefele nyílnak a füzérvirágzaton. Kevés gondozást igényel és teljesen télálló. Virágai vonzzák a pillangókat és méheket.

Ha neked is megjött a kedved a kerted nyári látványának újratervezéséhez, nyári növényaktualitásunkat megtalálod IDE KATTINTVA.

Válogass kedvedre!

Tartalomhoz tartozó címkék: Kert Kerti növények