Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Talajtakaró növények

Nagyon sokféle növény közül választhatsz, ha egy adott területet szeretnél talajtakaró növénnyel befuttatni. Általában elmondható, hogy gyorsan benövik a rendelkezésre álló teret, jól visszaszorítják a gyomokat. Természetes hatású virágágyásokat alakíthatunk ki egy jól megválasztott talajtakaró növénnyel. Különböző rézsük, árokpartok növénnyel való borítására is kiválóan alkalmasak. A talajtakaró cserjéket megfelelő odafigyeléssel csomagoljuk, hogy sértetlenül érjenek oda hozzád! 

Termék szűrés

Ár
-
Rendezés:

A legelterjedtebben használt örökzöld talajtakaró növények közé tartozik a szőnyegmadárbirs (Cotoneaster dammeri var.radicans). Töretlen népszerűsége annak is köszönhető, hogy szinte bármilyen talaj típuson megél, a szárazságtűrő talajtakaró növények táborát gazdagítja. Rendkívül hamar benövi a rendelkezésre álló teret, kiváló a gyomelnyomó képessége. Szintén jó választás a borostyán, ha egy könnyen kezelhető, alacsony igényű örökzöld talajtakaró növény beszerzése a cél. A teljesen árnyékos területeken is szépen fejlődik, hamar eltakarja a neki szánt területet. A legújabb borostyán fajták közé tartozik a Hedera helix Woerner, melnyek különlegessége, hogy a levél erek fehérszínűek. Napos, félárnyékos és árnyékos kertrészeken egyaránt alkalmazható talajtakaró növény. Amennyiben szeretnél színt vinni az örökzöld talajtakaró növények közé, akkor jó választás a Waldsteinia ternata, melynek sárga virágai bájos megjelenést kölcsönöznek az árnyékos, félárnyékos kertrészeknek. 

 

A talajtakaró növény különféle típusai a legtöbb kertben megtalálhatóak. A tapasztalatok szerint, gyorsan benövik a rendelkezésükre álló helyet és egyfajta természetes hatású virágágyást alakíthatunk ki az ültetésükkel. Az izgalmas színekben pompázó kecskerágó (Euonymus fortunei Emerald Gold) töretlen népszerűségnek örvend, de sokan keresik a szőnyegmadárbirs (Cotoneaster dammeri var.radiacans) kínálta lehetőségeket is. A vaskoslevelű bőrlevél (Bergenia cordifolia Red Beauty) színes virágokkal örvendeztet meg, a törpe kék boróka pedig (Juniperus squamata Blue star) kiváló szárazságtűrő jellemzője miatt is kedvelt. Miért szeretjük a talajtakaró növényeket?

Legyen szó a talajtakaró növény bármely típusáról, a látványos növekedés, valamint a gyomok kiszorítása egyértelműen mellette szólnak. A kezdetekor érdemes mulcs segítségével gondoskodni a nedvesség talajban tartásáról, egyúttal a gyomok növekedését is megakadályozhatjuk ilyen módon. A gyakran télen-nyáron látványos növények biztosítanak arról, hogy a kert a szezonon kívüli időszakban is látványos összképpel vár. Ma már az online rendelés kényelmét is kihasználhatod annak érdekében, hogy a kert adottságainak és persze személyes elképzeléseidnek megfelelő növények érkezzenek az otthonodba. Az ültetést követően, már csak az öntözésről kell gondoskodnod és persze érdemes fajtánként megnézni, hogy mit kedvelnek az egyes talajtakarók. Árnyékos, félárnyékos, sőt, napos helyre is rátalálhatsz a megfelelő talajtakaró növény fajtákra, ezzel a gondozott, mindig igényes kert érdekében tehetsz.