Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kiváló minőségű felülvető fűmagkeverékek

Kikopott fűrészek, gyep szellőztetés utáni felülvetésre alkalmas fűmagkeverékeket találsz ebben a kategóriában. Mindig olyan fűmagkeveréket használj felülvetésre, amilyen az eredeti gyep felület összetétele volt, így lesz ugyanolyan a növekedése, megjelenése a felülvetett részeknek.
Rendezés:

A kikopott füves területek felülvetése akkor lesz a legeredményesebb, ha a vetés fűmagszóró használatával történik. Szemben a szabadkézzel történő vetéssel, a fűmagszóró egyenletes fűmag mennyiség kijuttatását teszi lehetővé négyzetméterenként. Amennyiben túl sok fűmagot szórunk ki egy adott területre, a fűmagok egymással fognak versengeni a vízért és tápanyagért ezért hosszú távon túlságosan be fog sűrűsödni a terület. Ha nem juttatjuk ki a megfelelő mennyiségű fűmagot (30-35g/m2), akkor túl ritka lesz a vetés, a gyomok fognak megjelenni a területen. Érdemes tehát a fűmagszórót is beszerezni a kerti szerszámok mellé, mivel használatával bármikor könnyedén fogunk tudni füvesíteni.

 

Nehéz egyértelmű kategóriába sorolni, hogy mi a legjobb fűmag. A prémium keverékek mellett elérhetőek általános, kedvezőbb ár fekvésű fűmagok is. A forgalomban lévő fűmagoknak mind meg kell felelnie egy magas minősítési standardnak. Attól is függ, hogy mi a legjobb fűmag, hogy milyen területet szeretnénk befüvesíteni, hiszen az adottságoknak megfelelő fűmagkeveréket kell választanunk.