Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Díszfüvek

Minden kertben helye van a látványos megjelenésű díszfüveknek! Rendkívül jó ellenálló képeséggel bírnak a betegségekkel, kártevőkkel szemben. A száraz, meleg időszakokban is mutatós esztétikai megjelenéssel bírnak a díszfüvek. Szakszerűen összeválogatott kínálatunkban megtalálod az alacsonyabb méretű alangfüveket, a klasszikus, sokak által kedvelt pampafüveket. Ültetheted terasz, kocsibejáró mellé, térelválasztónak, medence, kerti tó partjára. A legjobb megjelenés érdekében ültesd csoportosan kedvenc díszfüvedet. A gondosan csomagolt növényeink feladása hétfőtől-szerdáig történik. Amennyiben észrevételed van a rendeléseddel kapcsolatban, kérjük minél hamarabb vedd fel velünk a kapcsolatot és mindkettőnk számára elfogadható megoldást fogunk találni. Az aktuális évszaknak megfelelő állapotban kerülnek értékesítésre a díszfüvek, itt olvashatsz bővebben a rendelt növények állapotáról!

Termék szűrés

Ár
-
Rendezés:

A díszfüvek a modern kertépítés stílusos elemei. Fajtái között a száraz és a nedves élőhelyek kedvelői egyaránt megtalálhatóak. Elláthatnak talajtakaró funkciót, de önálló elhelyezésre, szoliternek ideálisak is szép számmal akadnak közöttük. Hazánkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, ráadásul kifejezetten igénytelenek, tehát kis odafigyeléssel évekig megörvendeztetnek a vonzó megjelenésükkel. Évelő típusaiknak gyökere a földben telel át, az egynyári fajtákat viszont minden évben újra kell vetni. A díszfüvek gondozására is időt kell fordítani. A Cortadelia selloana, a jól ismert pampafű Argentínából származik és 2-2,5 méter magasra is megnőhet. A nagy helyigénnyel rendelkező növény évről-évre bugás virágokkal örvendeztet meg nyár végén.

A Miscanthus sinensis, a japánfű nádszerű díszfű, jellegzetes kalászvirágzattal rendelkezik. Gyorsan terjed, kedveli a napfényt, jó vízelvezetésű talajban érzi leginkább komfortosan magát. Érdemes tudni, hogy a téli időszakra felkészülve, célszerű legalább két helyen összekötözni a díszfüvek eme fajtáit, tövüket pedig lombtakarással védhetjük meg a hideg ellen. A Festuca glauca Elijah Blue, más nevén a kék ezüst deres csenkesz szintén évelő díszfű, ami pamacsszerű bokrairól ismert. Különlegességénél fogva, klasszikus és modern kertekben egyaránt megállja a helyét. A díszfüvek széles kínálatában mindenki rátalálhat arra, ami az ízlésének és a kert kialakításának, stílusának leginkább megfelel. Akár méretes, látványos növények is kifejlődhetnek az évek során, a kert kedvenceivé válva.