Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Babérmeggy

A Prunus laurocerasus az egyik legnépszerűbb választás az utóbbi években, ha sövény választásról van szó. A mediterrán térségben is rendkívül elterjedt babérmeggy örökzöld, fényes, zöld lombozata egész évben a kert dísze lesz. Betegségekkel, kártevőkkel szembeni ellenálló képessége nagyon jó. Összefüggő, zárt sövényt alakíthatunk ki 2-3 év alatt, egy 40-60 cm magas konténeres vagy szabadgyökerű babérmeggyből. Talajra kevésbé igényes, jól bírja a meleg, száraz nyarakat, illetve téli hidegtűrő képessége is kiváló a babérmeggynek.

Termék szűrés

Ár
-
Rendezés:

Igyekszünk a lehető legbiztonságosabb csomagolásban eljuttatni hozzád babérmeggy rendelésedet. A Prunus laurocerasus Novita nagyon jól csomagolható, bírja a szállítást, amit itt is megtekinthetsz.

A Prunus laurocerasus, ismertebb nevén a babérmeggy, abszolút befutónak számít manapság az örökzöldek piacán. A fényes lombozattal rendelkező növény a mediterrán térség hangulatát varázsolja az otthont övező környezetbe. Népszerűsége nemcsak annak köszönhető, hogy egész évben díszíti a kertet, hanem a betegségekkel és a kártevőkkel szembeni ellenálló képesség is mellette szól. A takarékos megoldások kedvelői a szabadgyökerű babérmeggy mellett döntenek szívesen, de arra is lehetőség van, hogy már alapvetően nagyobb méretben szerezzük be az új kedvencet. A Prunus laurocerasus a meleg nyarak kedvelt növénye. Az utóbbi években bebizonyosodott, hogy sajnos egyre forróbb nyarakra készülhetünk. Ezt érdemes akkor is szem előtt tartani, ha a kerti növények kiválasztása a cél.

A babérmeggy (Prunus laurocerasus) jól bírja a meleg és száraz nyarakat, ráadásul a talajra is kevésbé igényes. Sok más növénnyel szemben, hidegtűrő képessége sem hagy kívánnivalót maga után, tehát minden szempontból ideális választásnak bizonyul. A Prunus laurocerasus, vagyis a babérmeggy évente 2 metszést igényel, főleg akkor, ha igényes sövényt szeretnél nevelni belőle. Akár természetes formában is hagyhatod, így a kert egy szegletét díszítve, a mediterrán szépségével varázsol majd el. A tapasztalatok azt mutatják, hogy minden évben sokan keresik az évente akár 30-90 cm-t növő örökzöldet. A bőrszerű, fényes levelek minden fajta esetében adottak, de alakjukban és színárnyalatukban eltérések észlelhetőek. Fedezd fel a kedvelt növényben rejlő lehetőségeket és találd meg a saját kertedbe ideális szépségeket!