Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Korallberkenyék

Színes, piros hajtásai látványos megjelenést biztosítanak a korallberkenye (Photinia x fraserii) különböző fajtáinak (Red robin, Camilvy, Red select, Cassini). Gyors növekedésükkel viszonylag hamar (kb. 3 év) zárt sövényt alkotnak. Önállóan ültetve is színt vihetünk a kertünkbe. A kifejlett, több éves korallberkenyék jó szárazságtűréssel rendelkeznek, nem hiányozhatnak egyetlen kertből sem. Ültesd térelválasztónak, telepítsd kerítés mellé a korallberkenyét, az általunk kínált fajták kiváló minősége garantálja neked a gyors fejlődést.

Termék szűrés

Ár
-
Rendezés:

A korallberkenye fajták nagyon jól csomagolhatóak, szállíthatóak. Sokat dolgozunk azon, hogy az általad kiválasztott Photinia x fraserii a lehető legjobb minőségben érkezzen meg hozzád. Tekintsd meg, hogyan készítjük össze rendelésedet!

A korallberkenye, hivatalos nevén Photinia x fraserii, nagy díszítőértékkel bíró örökzöld. Változatos színekben elérhető, segítségével a kertet izgalmassá és stílusossá varázsolhatjuk. A 8-15 cm, lándzsa alakú levelek, a tavasszal hozott krémszínű virágok, valamint őszi piros termései gondoskodnak arról, hogy tulajdonképpen minden évszakban elképesztő szépséggel ajándékozzon meg minket. A bármilyen talajban jól fejlődő korallberkenye ellenáll a betegségeknek, ahogy pedig múlnak az évek, úgy a teleket is jobban bírja.  A Photinia x fraserii lehet sövény, fal és fácska. A Photinia x fraserii, amit sokan a korallberkenye néven ismernek, sűrű ágrendszerrel rendelkezik, ezért sokan sövényként választják. Mivel magassága akár a 4 métert is elérheti, ezért ideális támfalak, de a szomszéd felőli kerítések elfedésére is.

A metszésre érdemes minden évben hangsúlyt helyezni, ellenkező esetben megritkulhat a kedvenced. A szoliterként is remek választásnak bizonyuló növény méretes kaspóban szintén jól mutat. Az egyedi megjelenésű, magas törzsre oltott korallberkenye mindig közel állt a kert szerelmeseinek szívéhez. A korallberkenye ültetésekor legalább 80 cm-t hagyjunk a növények között, ez a sövényként történő alkalmazás esetén kiemelt jelentőséggel bír. Az öntözésről ne feledkezzünk meg a téli időszakokban sem, de kizárólag a fagymentes napokon tegyük ezt. A Photinia x fraserii gondoskodik arról, hogy üde színfoltként kapjon helyet a kertben vagy a ház előtt. A stílusos, rendkívül divatos növény évek óta nagy érdeklődésre tart számot.