Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Évelő növények

Az évelő növények az egyik legváltozatosabb növény kategória közé tartoznak. Rendkívül gazadag a szín, méret választékuk. Kiemelik a kert bármely pontját, kitűnő kontraszt növényként szolgálnak egy babérmeggy sövény fal előtt. Az évelők tavasztól őszig fejlődnek, díszítenek, majd a föld feletti szár rész elszárad és a növény föld alatti hagyma, gyökér, rizóma része a talajban áttelel és a következő évben kihajt. Érdemes a kertben akár külön évelő ágyást kialakítani, melyben nagy számban ültetünk össze azonos növény fajokat. Jól megválogatott évelőkkel szinte egész évben gyönyörködhetünk a virágaikban. Tavasszal az első évelők lehetnek a hagymás tulipánok, jácintok, nyártól szépen virágoznak a cickafarkak, kúpvirágok. A tél közeledtével a hunyorok, alpesi hangák borulnak virágba és így válik egész éves virágzó körforgássá a kerted. Az évelő növényeket mindig az aktuális évszaknak megfelelő állapotban küldjük el neked, itt olvashatsz részletesen a rendelt növények aktuális állapotáról!

Termék szűrés

Ár
-
Rendezés:

Az évelő növények változatos, izgalmas kínálattal állnak rendelkezésre. A kert bármelyik területére remek döntésnek bizonyulnak, színüket, méretüket pedig a környezeti adottságoknak, víz- és fényigényüknek megfelelően érdemes megválasztani. Tavasszal a tulipánok, jácintok indítják a szezont, a nyár a színek és a virágok kavalkádjának számít, a tél közeledésével az alpesi hangák teszik látványossá a kertet. A téli időszakban a föld feletti részek rendszerint elszáradnak, a gyökerek, hagymák, hagymagumók pedig a talajban telelnek át. A Sempervivum speciest, vagyis a kövirózsát valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. Még az egészen szélsőséges körülmények között is megél, kiváló alkalmazkodó képessége jelentős szárazságtűréssel társul.

Balkonládákban, sziklakertekben egyaránt jól mutat és igazi kedvencnek számítanak a kezdetben apró, ám gyorsan szaporodó évelő növények. A Dicentra spectabilis, vagyis a szívvirág tavasszal nyíló évelő és szív alakú virágaival a kert egyik ékköve lehet. A Lavandula x intermedia Phenomenal névvel illetjük a népszerű, liláskék provánszi levendulát. Az évelő növények sajátosságai, hogy több szezonon keresztül is élvezheted a szépségüket. A jól összeállított növénytársítások sajátos összképpel és tavasszal színes virágokkal ajándékoznak meg. Akár szakemberek segítségét is kérheted annak érdekében, hogy a házat övező környezet minden tekintetben az ízlésedhez és a terület adottságaihoz passzolóan kerüljön kialakításra. Ültethetsz kertbe, balkonládába, méretes kaspóba, a választott évelő fajtájától és szükségleteitől függően.