Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Örökzöld növények

Termék szűrés

Ár
-
Rendezés:

Örökzöld növények

A sokoldalú örökzöld növények a kerted tartós díszei lehetnek. Ezek a növények jellemzően nem igényelnek különleges gondozást: rendszeres metszéssel könnyedén formára alakíthatók, így minden szezonban ápolt és rendezett képet mutatnak. Elég egy kis odafigyelés, és az örökzöldek egész évben hozzájárulnak a kerted vagy erkélyed harmóniájához. Mivel számos különböző típus közül választhatsz, biztosan megtalálod az egyéni körülményeidhez legjobban alkalmazkodó növényt.

Örökzöld növények választása

Az örökzöld növények télen-nyáron színt visznek a kertedbe. Rengeteg féle örökzöld növény közül választhatsz, annak függvényében, hogy mekkora hely áll a rendelkezésedre. A fenyőféléktől kezdve a leylandi cipruson keresztül, egészen a kecskerágóig, nagyon sokféle szín és formavilágú növény megtalálható közöttük. Egy babérmeggy sövény rendkívül jól mutat különböző virágzó hortenziákkal párosítva. A zöld hátteret alkotó kék magyal vagy tiszafa növény sort kitűnően lehet kombinálni díszfüvekkel is.

Az örökzöld növények évszaktól függetlenül színt visznek az otthont övező környezetbe. Bizonyos típusok formára vághatóak, mások sövénynek, de akár egyesével ültetve is remek választásnak bizonyulnak.

Sövények és vegyes beültetések

Az esztétikai élmény mellett a megfelelő növények kombinációjával ráadásul több privát szférát teremthetsz. Nyáron árnyékot adnak, télen hangulatossá varázsolják a kertet. A trendek természetesen a növények világát is elérték, így napjainkban kifejezetten keresett például a Prunus laurocerasus, ismertebb nevén a babérmeggy. A sövény kialakításának céljából és szoliterként egyaránt ideális babérmeggy a 2-3 méteres magasságot is elérheti. Ezek a növények a kert ékkövei.

Ha valamivel biztosan nem lőhetsz mellé az örökzöld növények palettáján, akkor az a leylandi ciprus (Cupressocyparis x leylandii). A kedvelt sövénynövény a napos, félárnyékos helyeket kedveli, szinte minden talajtípuson jól érzi magát.

Ültetéskor érdemes a növények között 80-100 cm-t hagyni, a kerítéstől pedig 1,5 méter javasolt. Arborétumokban járva gyakran találkozhatunk a kék magyallal (Ilex meserveae Blue Princess). Szabálytalan leveleinek és az őszi kertet díszítő piros termésének köszönhetően a növény szoliterként és sövénynek is remek. Napos és félárnyékos helyre egyaránt ültethető, ám erős napsütés esetén rendszeres öntözést igényel, megfelelő metszéssel pedig kordában tarthatod és a kívánt formára alakíthatod őket. A mindig zöld kert érdekében többféle örökzöldet is érdemes ültetni és gondozni. A látvány minden erre fordított percért kárpótol majd.

A Gardencentrumnál külön figyelmet fordítunk a szakszerű csomagolásra, hogy a növények mindig épségben érjenek oda hozzád! Minden növény feladása hétfőtől-szerdáig tart. Kérjük, minél hamarabb bontsd ki rendelésedet, és locsold meg az örökzöldeket kellő alapossággal!