Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nem mérgező, biztonságos növények.*

Állandó kérdésként merül fel a kisgyermekes szülők és az állatbarát kerttulajdonosok részéről, hogy milyen növényeket ültethetnek biztonsággal anélkül, hogy aggódniuk kellene a mérgezés veszélye miatt. Köztudott, hogy nagyon sok növény mérgező, még ha nem is gondolnánk róla. Szerencsére, azért szép számmal találunk nem mérgező növényeket. A Gardencentrum.hu kertészmérnökei összeválogatták Neked azokat a növényeket, amelyektől nem kell tartanod! Fordulj hozzánk bizalommal!

Termék szűrés

Ár
-
Rendezés:

*A "Nem mérgező, biztonságos növények" kategóriában felsorolt növényeket, Schmidt Gábor Növények a kertépítészetben című szakmai kiadványa alapján válogattuk össze. 

 

Tudatos kerttervezéssel ki tudjuk zárni a mérgező növények sorát a kertből. Érdemes elolvasni egy egy növény termék leírását alaposan. Az erősen mérgező növények esetében mindenképpen fel van tüntetve ezen tulajdonság. Feltehetjük a kérdést, miért alakult így számos növény termése, vegetatív része? A természetben a növények ilyen módon küzdenek a túlélésért, hogy fenn tudjanak maradni. Jobb megelőzni a bajt, de azt is érdemes tudni, hogy viszonylag nagy mennyiségű toxikus termés elfogyasztása fog mérgezéshez vezetni. Elsősorban a gyermekeket kell óvni attól, hogy bármilyen ismeretlen eredetű növény termését megkóstolják. Az állatok érzékszervei kifinomultabbak, ezért megérzik a mérgező növények jelenlétét. Amennyiben bizonytalan vagy egy növény kapcsán, kérd szakember segítségét és így biztosra fogsz menni!