Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sövények

Termék szűrés

Ár
-
Rendezés:

Sövények

Ha természetes határokat szeretnél kialakítani kertedben, a sövények ideális választást jelenthetnek. Ezek a természetes kerítések ugyanis nemcsak kellemesebb megjelenést kölcsönöznek otthonodnak, hanem kiváló zajszigetelők is. De milyen típust érdemes beszerezned, és mire kell odafigyelned a telepítésnél?

Milyen sövénynövényeket kínálunk?

A Gardencentrum kínálatában számos különböző sövény áll rendelkezésre, így mindenki egyéni ízlése és kertje egyedi tulajdonságai szerint találhatja meg a legmegfelelőbb típust.

A babérmeggy az egyik legnépszerűbb örökzöld növény, amely gyors növekedéséről és sűrű lombjáról ismert. Jól tűri a nyírást, és kiváló választás lehet klasszikus sövények kialakításához. Fényes, sötétzöld levelei egész évben szép látványt nyújtanak, és fehér virágai tavasszal különleges díszei a kertnek.

Egy másik kiváló örökzöld választás a közönséges tiszafa, amely lassabban növekszik, de nagyon tartós és hosszú életű. A tiszafa sűrű, sötétzöld lombja kiválóan alkalmas a zaj és a szél elleni védelemre, valamint a madarak is szívesen fészkelnek benne. Nyírással könnyen formálható, így dekoratív és praktikus megoldás lehet.

A japán babérsom különleges, tarka leveleivel és dekoratív megjelenésével tűnik ki. A japán babérsom jó választás lehet, ha színes és látványos sövényt szeretnél. A növény közepes növekedési üteme és jó alakíthatósága miatt könnyen karbantartható, és vonzó színfoltként dobja fel a kertet egész évben.

A fentiek mellett olyan népszerű fajták is elérhetők, mint például a tűztövis, amely színes bogyóival és szúrós ágaival egyaránt dekoratív és biztonságos megoldást nyújt.

Melyek a sövények előnyei?

A sövények természetes és esztétikus megjelenést biztosítanak, így jól illeszkednek bármilyen kerthez. Emellett hatékony zaj- és szélvédelmet nyújtanak, sőt, még a otthonod biztonságát is növelik.

Sokan úgy vélik, egy hagyományos kerítés nagyobb védelmet nyújt egy sövénynél, ugyanakkor a sűrűn telepített, magas cserjéken szinte lehetetlen átmászni. Nem utolsó sorban fenntarthatóbbak is egy fémből vagy betonból készült kerítésnél, hiszen menedéket, táplálékot nyújtanak a madaraknak és más vadon élő állatoknak.

Mit kell tudni a telepítésről és a gondozásról?

Telepítés előtt fontos, hogy alaposan tájékozódj a növények igényeiről és a helyi előírásokról. A telepítés során figyelj oda a megfelelő ültetési távolságra és a cserjék magasságára!

A legtöbb típus nem igényel különleges gondoskodást. Elég a megfelelő öntözésre és a rendszeres metszésre odafigyelned, és gyorsan növekvő, egészséges sövények koronázzák majd kertedet.

Összegzés

Egy sövény telepítése ideális választás lehet, ha természetes, esztétikus és praktikus megoldást keresel az otthonod határainak kijelölésére. A megfelelő típus kiválasztásával és gondos karbantartásával hosszú távon élvezheted az általuk nyújtott előnyöket, így érdemes alaposan megfontolnod, hogy melyik cserje illik legjobban a kertedbe.