Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bugás hortenziák

Nagyméretű, kúp alakú, hosszúkás virágzat, erős szárrendszer jellemzik a bugás hortenziákat (Hydrangea paniculata). Krémszerű, fehér vagy akár zöldes, tömött virágaik az őszi időszakban váltanak rózsaszínes színárnyalatot. A fény mennyisége határozza meg, hogy mennyire tiszta fehér vagy krémes árnyalatú a virágzat színe. Az egyik legjobb stressztűrő képességgel bírnak ezen fajta hortenziák. Jól viselik, sőt igénylik is  a napos fekvést és szinte bármilyen kerti talajba ültethetjük őket. A magasabb szervesanyag tartamú talajokon fognak igazán szépen virágozni. A bugás hortenziáknak kedvező ültetési időszak a tavasz és ősz, de az általunk nevelt, erős gyökérzetű, konténeres töveket akár nyáron is kiültetheted. 

Termék szűrés

Ár
-
Rendezés:

A kerted szinte bármely pontjára ültetheted a bugás hortenziákat, egyedül a teljes árnyékot nem kedvelik, oda válaszd inkább a tölgylevelű (Hydrangea quercifolia) hortenziát. Amennyiben van elég helyed és igazán látványos fajtát szeretnél, akkor ültesd önállóan vagy 3-5 darabot a Limelight bugás hortenziából! Egészen két méteres magasságig fog megnőni és a nyár közepétől őszig fog díszíteni hatalmas virágaival. A kisebb kerttel rendelkezőknek lehet jó választás a Petite Star bugás hortenzia, hiszen végleges magassága nem haladja meg a 60 centimétert. Igyekszünk kedvezni a hortenzia szerelmeseinek, számukra a Living Collection széles bugás hortenzia kínálata teheti teljessé a gyűjteményt.

 

A bugás hortenzia (Hydrangea paniculata) a virágos területeket kedvelők nagy kedvencének számít. A hosszúkás, nagyméretű virágzattal rendelkező növény napos helyen szépen fejlődik, júniustól őszig pedig elképesztő színekkel teszi gazdagabbá az otthont övező környezetet. Érdemes a megfelelő tápanyagellátásra odafigyelni, így méretes, tömött virágokkal hálálja meg az odafigyelést. Tulajdonképpen bármilyen kerti talajba ültethető, de a napfény és a tápanyagok hozzájárulnak a még szebb virágzathoz. Hogyan érzi jól magát a bugás hortenzia? A bugás hortenzia a napos, félárnyékos fekvés mellett, jó vízáteresztő, nedves talajban érzi jól magát. Általában -15-20 fokig télálló, így a következő évben is látványos virágokkal ajándékoz majd meg.

A méretes virágos felületek érdekében tömegesen érdemes ültetni, lehetőleg szerves trágyával ellátott talajba. A megfelelő méretű cserép esetén a cserepes beültetést jól bírja, méretét pedig a tavaszi visszametszéssel alakíthatjuk, az igényeinknek és a rendelkezésre álló helynek megfelelőre. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a bugás hortenzia leginkább tavasszal kerül a kertekbe, de az erős gyökérzetű, konténeres tövek nyáron is a helyükre ültethetőek. A látványos virágok mind megjelenésükben, mind méretükben hozzák a vártakat. Kiválóan társítható lángvirággal, rózsával, évelő szarkalábbal vagy gyűszűvirággal. Még mindig nincs késő az új kedvencedet beszerezni, ami éveken át a kert színes, üde és látványos elemévé növi majd ki magát.