Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Díszcserjék

A díszcserjék nem hiányozhatnak egy kertből se, ha változatos növénytársulásokat szeretnél kialakítani. Érdemes úgy összeválogatni a virágágyásba szánt növényeket, hogy minden évszakban legyen köztük hosszan virágzó (cserjés pimpó), őszi lombszínében különleges (törpe szárnyas kecskerágó), aktuális évszakban díszítő (illatos bangita) növény a kertünkben. Minél változatosabb annál jobb. Vannak olyan díszcserjék melyek önállóan mutatnak igazán jól (japán juhar), illetve van amit csoportosan érdemes ültetnünk (sárga tarkasom). Ha valami különlegességet szeretnél (havasi eukaliptusz), azt is megtalálod tudatosan válogatott növényeink között. A díszcserjék mindig az aktuális évszaknak megfelelő állapotban, méretben kerülnek értékesítésre, erről itt olvashatsz bővebben. Megtudod tekinteni a képek között, de nyugodtan kérdezz tőlünk telefonon, e-mailben a növények állapotáról!

Termék szűrés

Ár
-
Rendezés:

A díszcserjék a kert alapját képezik, hiszen évszaktól függetlenül esztétikussá varázsolják a házat övező környezetet. Ültethetőek sövénynek, a kert hangsúlyos pontjain szoliternek, de különálló, esztétikus csoportok is kialakíthatóak a segítségükkel. A szakemberek közreműködésével zajló kerttervezés során, a talajtípus és a rendelkezésre álló nedvesség egyaránt figyelmet érdemelnek. Persze a stílusosan kialakított terület és a növénytársítások helyes megválasztása mellett sem mehetünk el. A díszcserjék között vannak kifejezetten egyedül jól mutató fajták. Az Acer palmatum Atropurtureum, vagyis a vörös levelű japán juhar tulajdonképpen egy miniatűr fa, színes levelei gyönyörű őszi színt varázsolnak a kertbe.

Az Euonymus alatus, a szárnyas kecskerágó tűzvörös színű lombozatával szintén ősszel válik igazán mutatóssá. A különlegességek kedvelőinek a havasi eukaliptusz, más néven az Eucalyptus gunnii bizonyul ideális választásnak. A hatalmas, fehér, gömb alakú virágokkal rendelkező Hydrangea arborescens Strong Annabelle, a cserjés hortenzia fehér színe idővel zöldbe megy át. Páratlan látványa az egyszerűség jegyében készült kerteket is feldobja. Ha már a hortenziákról esett szó, akkor a Hydrangea paniculata Sundae Fraise, a bugás hortenzia nyár közepétől szeptember végéig virágzik. A díszcserjék között egyaránt megtalálhatóak a lombhullató és örökzöld fajták. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ezek a növények akkor is ízléses elemei lehetnek a kertnek, ha kizárólag ezen növénytípusokban gondolkodsz.