Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Prunus laurocerasus Novita K2-  Babérmeggy
2.990 Ft
Menny.:db
Egészséges, bokros, konténeres Novita babérmeggyek.
Kép 1/16 - Egészséges, bokros, konténeres Novita babérmeggyek.
Kép 2/16 - Konténeres babérmeggy nyári állapota.
Kép 3/16 - Sövénynek ültetett 3 éves babérmeggy.
Kép 4/16 - A konténeres babérmeggyek erős csomagolásban kerülnek szállításra.
Kép 5/16 - Novita babérmeggy, tavaszi, metszett állapotban.
Kép 6/16 - Konténeres babérmeggy, tavaszi állapota.
Kép 7/16 - Prunus laurocerasus Novita május végi állapota kertészetünkben.
Kép 8/16 - Novita babérmeggy május végi állapota.
Kép 9/16 - Prunus laurocerasus Novita babérmeggy sövényfal.
Kép 10/16 - Babérmeggy termelőtől, Gardencentrum.hu
Kép 11/16 - Első éves babérmeggy sövény.
Kép 12/16 - Novita babérmeggy telephelyúnkön K2 cserépben augustus közepén.
Kép 13/16 - Különböző méretű Novita babérmeggyek kertészeti telephelyünkön augusztusban.
Kép 14/16 - Novita babérmeggy 2 literes cserépben márciusban.
Kép 15/16 - Novita babérmeggyek márciusban a kertészeti telephelyünkön.
Kép 16/16 - Üde, zöld, elegáns Novita babérmeggy sövény.
Egészséges, bokros, konténeres Novita babérmeggyek.
Termék címkék:
ellenálló örökzöld sövény

Prunus laurocerasus Novita K2- Babérmeggy

2.990 Ft
Menny.:db
Cikkszám: no27

Örökzöld lombozatú, sövény kialakítására kiváló választás a Novita babérmeggy. Átlagos méret: 40-60 cm, kifejlett, bokros hajtások, erős gyökérzettel. Sövénynek és szoliterként is ültethető. Szállítás: 2 literes körcserépben, tartós műtrágyával ellátva, speciális földkeverékben, az évszaknak megfelelő állapotban szállítjuk.

Olvass részletesen a babérmeggyről, kattints ide!

Szállítási díj: 1.990 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: 15
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Leírás

Prunus laurocerasus Novita babérmeggy

Sövénynek kiválóan alkalmas, 2-3 méter magasságot is elérő örökzöld díszcserje a babérmeggy. Illatos, fehér virágai tavasszal nyílnak. Jól tűri a száraz, meleg nyarakat. Örökzöld lombozata télen-nyáron zölden díszíti kertünket.

A babérmeggy a Gardencentrum.hu kínálatában több méretben is elérhető, kérd kollégáink segítségét!

Hova ültessem a babérmeggyet?

A  talajra nem igényes, árnyékba és napos helyre is ültethető. Merev, fénylően zöld levelei csillogva ragyognak az udvarban. Medence vagy terasz mellé ültetve igazán nyári, mediterrán hatást érünk el. Szoliterként (egymagában) ültetve a Novita babérmeggy hangsúlyos fő növénnyé is válhat. Kettő-három év alatt eléri a 1,5-2 méter körüli magasságot. Formázhatjuk gömb alakra vagy nyírhatjuk szögletes formára egyaránt.

Gardencentrum.hu tipp: Ültetéskor javító hatással szarvasmarhatrágya, vagy érett komposztot adjunk az ültetőföldhöz, ezáltal erőteljesebb lesz a gyökérnövekedés. Minden tavasszal adhatunk a Novita babérmeggy sövényünknek a lombozat fejlődését elősegítő kiváló minőségű sövény tápanyagot

A Novita babérmeggy ültetése

A beültetett Novita babérmeggyet tányérozzuk ki (kis földkarima kialakítása a Novita babérmeggy töve köré) és alaposan öntözzük be. A locsolás legyen rendszeres, de ne vigyük túlzásba! A Novita babérmeggy termése nem ehető, mérgező, így a virágzás után (vagy előtt) távolítsuk el a virágzatot, (vagy bimbókat) amennyiben nem szeretnénk, hogy termést hozzon. A Gardencentrum.hu kertészmérnökeinek ajánlása, hogy a Novita babérmeggyeket 80-100 cm-es tőtávolságra ültessük egymástól sövénykialakítás esetében.

Mikor lesz átláthatatlan babérmeggy sövényem? 

Kialakult és kompakt babérmeggy sövényt - megfelelő ápolás és gondozás mellett- 3-5 éven belül kaphatunk. Természetesen ez függ az elültetett növény magasságától is. Például egy 20-30 cm-es babérmeggy akár 50 cm-t is növekedhet egy vegetációban (tavasszal elültetve- és ősszel mérve), míg egy 50-60 cm-es bokros egyed akár 80 centimétert is nőhet egy szezonban. Korosabb, 80-100 centiméteres példányokat ültetve már 2 éven belül bizalommal várhatjuk a kerítésmagasságot. Lényeges, hogy a babérmeggy nem minden vesszőjére igaz az akár 80 cm éves növekedés, hanem 1-2 vezérhajtásra, amely a legerőteljesebben hajtott. Ezért írjuk a több éves időtartam szükségességét, hiszen akkor zár a sövény, ha összeérnek a vesszők. Itt javasolhatnánk, hogy akkor ültessük közelebb a töveket, hogy minél előbb összezárjon. Ez egészen a 60 cm-es tőtávolságig megtehető, így jogosan várjuk a két éven belüli oldalirányú zárást, ám sűrűbben nem javasolt és szükségtelen. 

A Novita babérmeggy gondozása 

A Novita babérmeggy metszését alakító jelleggel (csak ha szükséges, és útban van a vessző) végezzük. Sövény nevelésekor azonban az általunk határolt szélességet és magasságot behatárolva csípjük/metsszük le a belógó hajtásokat. A metszés legideálisabb időpontja akkor van, amikor a vesszőkön a friss hajtások már beértek (sötét, barnás-zöld színűek). Hajtásnövekedés megindulásakor ne vágjunk, hiszen pont a friss leveleket vágjuk le a növényről. A babérmeggy sövényünk vágását optimálisan késő délután végezzük, hogy a legkevesebb esetleges perzselés érje a friss metszés felületet (a vágás helye a vesszőkön). A tavasszal végzett nitrogén túlsúlyos tápanyag-utánpótlását a növény meghálálja és nem utolsó sorban a kondícióját is növeli. Ha tápanyaggal jól ellátott a növényünk, akkor kevésbé támadják meg a kórokozók és kártevők. Előzzük meg a vegyszeres növényvédelmet és tartsuk jó kondícióban növényeinket! 

A Novita babérmeggy virágaiból termés fejlődik, amely sötétkék, fénylően feketés. A bogyók mérgezőek. A virágok eltávolításával megelőzhetjük a bogyók érlelését. 

Olvasd el a babérmeggy és korallberkenye összehasonlításáról szóló cikkünket!

A babérmeggy mérgező?

Amennyiben röviden szeretnénk megválaszolni a kérdést, igen mérgező a termése. Ha egy kicsit hosszabban szeretnénk kifejteni, akkor elmondhatjuk, hogy a legtöbb növény termése, hajtása vagy virága mérgező. Ez így alakult ki az evolúció során, a növények ezáltal védekeznek a vadonban, természetben, hogy túl tudják élni a környezeti hatásokat. Az állatok kifinomult érzékszerveik segítségével ezekből a növényekből nem fogyasztanak. Viszont igen nagy mennyiséget kellene elfogyasztani a babérmeggy mérgező terméséből ahhoz, hogy egészségkárosodást szenvedjünk. A kis kedvenceink, kutyák, macskák sem fogják marék számra bekebelezni, így nem fog semmilyen problémát jelenteni rájuk. Amennyiben még így sem lennénk nyugodtak, akkor van egy jó hírünk! Érdemes minden tavasszal (április) és ősszel (szeptember) megmetszeni a babérmeggy hajtásait, így nem fog virágozni és termést érlelni. Így már teljes biztonsággal ültethetjük a Prunus laurocerasust kertünkbe!

Vélemények

5.00
15 értékelés
15
0
0
0
0
2024. 05. 07. -
Gyönyörű növényeket kaptam, gondosan becsomagolva, hamarabb kiszállítva mint a tervezett időpont!
2024. 03. 03. -
2023. 11. 29. -
Nagyon szép és egészséges növényeket kaptam. A csomag gyorsan megérkezett és minden növèny sérülésmentesen eljutott hozzám. A 2024-es évben is titeket választalak.
2023. 09. 20. -
Nagyon elégedett vagyok, szép, egészséges növényeket kaptam, és nagyobbak is voltak mint amire számítottam. Gondosan voltak becsomagolva, egyiksem sérült.
2023. 08. 17. -
2023. 07. 10. -
Személyes átvétellel vásároltunk 10 db-ot egy kedves ismerősünk kérésének megfelelően.Mivel úgy alakult a napi logisztikánk, hogy kizárólag nyitás előtt fél órával tudtuk átvenni az árut, ezért volt egy extra kérésünk, hogy valaki kicsit menjen be előbb az üzletbe, hogy át tudjuk venni az árut. Természetesen kérésünk nyitott fülekre talált. Ezért külön köszönet a közreműködőknek. A kapott Babérmeggyek gyönyörű, bokros egészséges növények. Mondjuk számunkra ez nem volt meglepetés, mert immáron negyedszer vásároltunk náluk növényeket, és mindig szép és egészséges növényeket kaptunk. Igaz ez a gyönyörű Magastörzsű rózsákra és a Bérmeggyekre is. Tavaly Novemberben például szabad gyökeres Babért vettünk "kertészéletünkben" először mert nagyon jó volt az ár értéke ,és az is nagyon szépen megeredt. Szóval még egyszer köszönjük.
2023. 05. 31. -
Szép bokros, egészséges növényt kaptam.
2023. 05. 02. -
Novita K2 babérmeggyet rendeltem. (2500.-Ft/db). Pár napra rá meg is kaptam postai küldeményként. A csomagolás és a kiszállítás kiváló volt. A növények az igért méretben kb. 40 cm, jó állapotban érkeztek meg.
Köszönettel:
Pukler Sándor
Kőszeg, Hunyadi u. 21.
2023. 03. 19. -
Csoda szépek!
2023. 03. 19. -
Csoda szép növényeket kaptam!
2023. 03. 19. -
Nagyon gyorsan megérkezett a babérmeggy. Gondosan becsomagolt, nagy erős növényeket kaptam. Legközelebb is innen rendelek.
2022. 09. 30. -
Igazolt vásárlás
Nagyon szép egészséges növényeket kaptam.Köszönöm!
2022. 09. 30. -
Igazolt vásárlás
Az előző megrendelésemkor nagyon szép erős növényeket kaptam, ezért is rendeltem még Önöktől.
Köszönöm!
2022. 09. 24. -
Pontosan olyan növényeket kaptam,mint amit a képen láttam,nagyon meg vagyok elégedve!
2022. 09. 19. -
Nagyon szép erős és egészséges növényeket kaptunk. Koszonjuk

Youtube videók

Leírás és Paraméterek

Prunus laurocerasus Novita babérmeggy

Sövénynek kiválóan alkalmas, 2-3 méter magasságot is elérő örökzöld díszcserje a babérmeggy. Illatos, fehér virágai tavasszal nyílnak. Jól tűri a száraz, meleg nyarakat. Örökzöld lombozata télen-nyáron zölden díszíti kertünket.

A babérmeggy a Gardencentrum.hu kínálatában több méretben is elérhető, kérd kollégáink segítségét!

Hova ültessem a babérmeggyet?

A  talajra nem igényes, árnyékba és napos helyre is ültethető. Merev, fénylően zöld levelei csillogva ragyognak az udvarban. Medence vagy terasz mellé ültetve igazán nyári, mediterrán hatást érünk el. Szoliterként (egymagában) ültetve a Novita babérmeggy hangsúlyos fő növénnyé is válhat. Kettő-három év alatt eléri a 1,5-2 méter körüli magasságot. Formázhatjuk gömb alakra vagy nyírhatjuk szögletes formára egyaránt.

Gardencentrum.hu tipp: Ültetéskor javító hatással szarvasmarhatrágya, vagy érett komposztot adjunk az ültetőföldhöz, ezáltal erőteljesebb lesz a gyökérnövekedés. Minden tavasszal adhatunk a Novita babérmeggy sövényünknek a lombozat fejlődését elősegítő kiváló minőségű sövény tápanyagot

A Novita babérmeggy ültetése

A beültetett Novita babérmeggyet tányérozzuk ki (kis földkarima kialakítása a Novita babérmeggy töve köré) és alaposan öntözzük be. A locsolás legyen rendszeres, de ne vigyük túlzásba! A Novita babérmeggy termése nem ehető, mérgező, így a virágzás után (vagy előtt) távolítsuk el a virágzatot, (vagy bimbókat) amennyiben nem szeretnénk, hogy termést hozzon. A Gardencentrum.hu kertészmérnökeinek ajánlása, hogy a Novita babérmeggyeket 80-100 cm-es tőtávolságra ültessük egymástól sövénykialakítás esetében.

Mikor lesz átláthatatlan babérmeggy sövényem? 

Kialakult és kompakt babérmeggy sövényt - megfelelő ápolás és gondozás mellett- 3-5 éven belül kaphatunk. Természetesen ez függ az elültetett növény magasságától is. Például egy 20-30 cm-es babérmeggy akár 50 cm-t is növekedhet egy vegetációban (tavasszal elültetve- és ősszel mérve), míg egy 50-60 cm-es bokros egyed akár 80 centimétert is nőhet egy szezonban. Korosabb, 80-100 centiméteres példányokat ültetve már 2 éven belül bizalommal várhatjuk a kerítésmagasságot. Lényeges, hogy a babérmeggy nem minden vesszőjére igaz az akár 80 cm éves növekedés, hanem 1-2 vezérhajtásra, amely a legerőteljesebben hajtott. Ezért írjuk a több éves időtartam szükségességét, hiszen akkor zár a sövény, ha összeérnek a vesszők. Itt javasolhatnánk, hogy akkor ültessük közelebb a töveket, hogy minél előbb összezárjon. Ez egészen a 60 cm-es tőtávolságig megtehető, így jogosan várjuk a két éven belüli oldalirányú zárást, ám sűrűbben nem javasolt és szükségtelen. 

A Novita babérmeggy gondozása 

A Novita babérmeggy metszését alakító jelleggel (csak ha szükséges, és útban van a vessző) végezzük. Sövény nevelésekor azonban az általunk határolt szélességet és magasságot behatárolva csípjük/metsszük le a belógó hajtásokat. A metszés legideálisabb időpontja akkor van, amikor a vesszőkön a friss hajtások már beértek (sötét, barnás-zöld színűek). Hajtásnövekedés megindulásakor ne vágjunk, hiszen pont a friss leveleket vágjuk le a növényről. A babérmeggy sövényünk vágását optimálisan késő délután végezzük, hogy a legkevesebb esetleges perzselés érje a friss metszés felületet (a vágás helye a vesszőkön). A tavasszal végzett nitrogén túlsúlyos tápanyag-utánpótlását a növény meghálálja és nem utolsó sorban a kondícióját is növeli. Ha tápanyaggal jól ellátott a növényünk, akkor kevésbé támadják meg a kórokozók és kártevők. Előzzük meg a vegyszeres növényvédelmet és tartsuk jó kondícióban növényeinket! 

A Novita babérmeggy virágaiból termés fejlődik, amely sötétkék, fénylően feketés. A bogyók mérgezőek. A virágok eltávolításával megelőzhetjük a bogyók érlelését. 

Olvasd el a babérmeggy és korallberkenye összehasonlításáról szóló cikkünket!