Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Örökzöld növények

Az örökzöld növények télen-nyáron színt visznek a kertedbe. Nagyon sokféle örökzöld növény közül választhatsz, annak függvényében mekkora hely áll a rendelkezésedre. Ültetheted az örökzöldeket önállóan, sövénynek, vegyes virágágyás beültetésbe. A fenyőféléktől, a leylandi cipruson keresztül, a kecskerágóig nagyon sokféle szín, forma világú növény megtalálható közöttük. Egy örökzöld babérmeggy sövény rendkívül jól mutat különböző virágzó hortenziákkal párosítva. A zöld hátteret alkotó kék magyal vagy tiszafa növény sort kitűnően lehet kombinálni díszfüvekkel is. Örökzöld növényeinket szakszerűen tudjuk becsomagolni, hogy épségben érjenek oda hozzád! Minden örökzöldnövény feladása hétfőtől-szerdáig tart. Kérjük minél hamarabb bontsd ki rendelésedet és locsold be az örökzöldeket kellő alapossággal! 

Termék szűrés

Ár
-
Rendezés:

Az örökzöld növények, évszaktól függetlenül színt visznek az otthont övező környezetbe. Bizonyos típusok formára vághatóak, mások sövénynek, de akár egyesével ültetve is remek választásnak bizonyulnak. Az esztétikai élményen túl, a belátást is megelőzheted a megfelelő növények kombinációjával. Nyáron árnyékot adnak, télen hangulatossá varázsolják a kertet. A trendek természetesen a növények világát is elérték, így napjainkban kifejezetten keresett például a Prunus laurocerasus, ismertebb nevén a babérmeggy. A sövény kialakításának céljából és szoliterként is ideális babérmeggy a 2-3 méteres magasságot is elérheti. Az örökzöld növények a kert ékkövei.

Ha valamivel biztosan nem lőhetsz mellé az örökzöld növények palettáján, akkor a Leylandi ciprus (Cupressocyparis x leylandii) biztosan ilyen. A kedvelt sövénynövény a napos, félárnyékos helyeket kedveli, szinte minden talajtípuson jól érzi magát. Ültetéskor érdemes a növények között 80-100 cm-t hagyni, a kerítéstől pedig 1,5 méter javasolt. Arborétumokban járva gyakran találkozhatunk a kék magyallal (Ilex meserveae Blue Princess). Szabálytalan leveleinek és az őszi kertet díszítő piros termésének köszönhetően, a növény szoliterként és sövénynek is remek. Napos és félárnyékos helyre egyaránt ültethető, ám erős napsütés esetén rendszeres öntözést igényel. Az örökzöld növények megfelelő metszésével kordában tarthatóak és a kívánt formára alakíthatóak. A mindig zöld kert érdekében többféle örökzöldet is érdemes ültetni és gondozni. A látvány minden erre fordított percért kárpótol majd.