Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kiváló minőségű eperpalánták

Az otthoni környezetben is könnyen nevelhető, folytontermő eper fajtákat találsz kínálatunkban. A fajta leírások alapján kiválaszthatod a neked leginkább szimpatikus eperpalántát. Termesztheted balkonládában, magaságyásban az epreket, de egy vegyes virágágyásban is jól fognak mutatni! Gondos csomagolásban szállítjuk ki rendelésedet és a vásárlás után is nyugodtan fordulhatsz hozzánk kérdéseiddel a folytontermő eper termesztése kapcsán.
Rendezés:

A frigó eper palántákat tavasszal és ősszel lehet ültetni biztonságosan. A gyökeres, tápkockás eper palántákat áprilistól októberig ültetheted, nem igényelnek speciális gondoskodást, jól tűrik a kemyény téli mínusz fokokat is. Érdemes több fajtát választanod folytontermő eper kínálatunkból, hogy mindig kerüljön friss szamóca a család asztalára. Nagyon jól csomagolhatóak, ezért biztonságosan, gyorsan tudjuk eljuttatni hozzád megrendelésedet. Kérdésed van a termeléssel kapcsolatban? Fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén és segítünk neked a sikeres epertermelésben!

 

Az eper palánta (Fragaria x ananassa) nevelése rendkívül egyszerű, így kezdő kertészkedők is megpróbálkozhatnak vele. Alapvetően 2 típusa létezik a növénynek egyszertermő és folytontermő. Ez utóbbiak tavasztól őszig szüretelhetőek, így sokan emiatt döntenek mellettük. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a folytontermő változat töretlen népszerűségnek örvend és akár otthoni környezetben, cserépben, balkonládában és talajon is könnyen nevelhető. A levelek alatt megjelenő termés látványa örömmel tölti el a kezdőket, az ízek pedig messze meghaladják bármilyen vásárolt eper ízét - már csak a saját termesztés utolérhetetlen élménye miatt is.

A kerti földek rendszerint tökéletes növekedést biztosítanak a növénynek, ám a rendszeres öntözésre érdemes hangsúlyt helyezni. Ha a földjéhez komposztot keversz, akkor ezt a terméssel biztosan meghálálja, hiszen a napfény mellett, a tápanyagban gazdag talaj és a nedves föld javítják a körülményeket. Az erdei szamóca az egyedüli, ami a félárnyékos helyen is tökéletesen érzi magát, egyébként a napfény csodákat tesz a megfelelő öntözéssel társítva. Fontos, hogy mindig az eper palánta tövénél locsoljunk és ne a gyümölcsöt öntözzük. Amennyiben az eper palánta cserépben nevelkedik, akkor is fontos a tápanyagok utánpótlása. Erre az ültetést követő 1-2 hónapban már érdemes ügyelni. A palánták nevelése, a mindennapi odafigyelés cserépben, magaságyásban, de akár virágok között is meghálálja magát. A megbízható helyről beszerzett növények napjaink kertészeinek kedveltségét méltán nyerik el.