Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Így maradhat tiszta a medencéd egész nyáron!

2022. 06. 15. 15:41:33
Így maradhat tiszta a medencéd egész nyáron!

Te már feltöltötted a medencét?

Hoztunk néhány jótanácsot ahhoz, hogy egész nyáron élvezhesd a tiszta, hűs vizet:

Az első lépés a nagyobb méretű szennyeződések eltávolítása. Amellett, hogy vízforgatót használsz, a medence fenekére süllyedt szennyeződésekhez érdemes egy víz alatti porszívót is beszerezned, a víz felszínén lebegő faleveleket, rovarokat pedig egy fölözőhálóval is könnyedén eltávolíthatod.

A víz kémhatásának beállítása különösen fontos feladat. A túlságosan savas víz nem csak a szemünknek és a bőrünknek tesz rosszat, de a medencét is károsíthatja. Persze nem szabad átesni a ló túloldalára sem, a túlságosan lúgos víz például az algásodásnak is kedvez. A legideálisabb az enyhén lúgos kémhatás, vagyis ha a víz pH értékét 7,2-7,6 körül tartjuk.
A legjobb, ha beszerzel egy csomag tesztcsíkot, és rendszeresen ellenőrzöd a vízminőséget, így mindig tudod, hogy pH-csökkentő vagy pH-növelő készítményt kell használnod.

A medencék vizében számos mikroorganizmus található, köztük különböző baktériumok, vírusok és gombák. Ezek amellett, hogy zavarossá tehetik a vizet, komoly betegségeket is okozhatnak. A fertőtlenítéshez gyors és egyszerű megoldás a klórtermékek (pl. tabletták, granulátumok) alkalmazása, de itt is érdemes figyelmet fordítani a mennyiségre, és tesztcsíkkal rendszeresen ellenőrzést végezni
 
Ha felszaporodnak az algák a medencédben, a víz először opálossá válik, homályos, piszkos foltokat vehetsz észre, majd bezöldül és zavarossá válik. Rendszeres takarítással, a megfelelő pH-szint tartásával, algaölő és pelyhesítő készítményekkel veheted fel a harcot ellenük.
 
De mi is az a pelyhesítés? A pelyhesítő szerek hatására a legapróbb szennyeződések nagyobb pelyhekben gyűlnek össze, így a szűrő már könnyedén eltávolítja azokat. Ha a medencéd vizének pH-értéke és klórtartalma megfelelő, mégis zavarossá válik, akkor könnyen előfordulhat, hogy felhalmozódtak benne azok a szennyeződések, amelyekkel a szűrő nem tud megbirkózni (pl. naptej, napolaj) – ekkor lesz szükséges valamilyen pelyhesítő szerre.
Vannak olyan készítmények, amelyek egyszerre több feladatot is ellátnak, így egyszerűbbé teszik a nyári vízkezelést.
 
Válaszd az Aquacorrect Quattrotabs 4 az 1-ben tablettát, amely egyszerre fertőtlenít, megelőzi az algák megtelepedését, pelyhesít és segít a már beállított pH-szint stabilizálásában is! Itt találod a webshopunkban: Tovább a termékhez 
 
Tesztcsíkot, klórtablettát, multitablettát, fölözőhálót, vegyszeradagolót, vagyis minden mást, amire szükséged lehet, megtalálsz itt: Tovább a kategóriához
 
Jó csobbanást! 
Tartalomhoz tartozó címkék: Kert