Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Hydrangea paniculata Vanille fraise K15 - Bugás hortenzia
19.290 Ft
A Vanille fraise bugás hortenzia virága.
Kép 1/7 - A Vanille fraise bugás hortenzia virága.
Kép 2/7 - Csodás, dús virágokkal heteken át díszít a Vanille Fraise bugás hortenzia.
Kép 3/7 - Teljes virágzásban a Vanille fraise bugás hortenzia, július közepén.
Kép 4/7 - A Vanille fraise bugás hortenzia virágai júliusban, telephelyünkön.
Kép 5/7 - Közeli képen a Vanille Fraise hortenzia virága, júliusban.
Kép 6/7 - Teljes virágzásban a Vanille Fraise hortenzia.
Kép 7/7 - Hydrangea paniculata Vanille fraise május végi állapota.
A Vanille fraise bugás hortenzia virága.

Hydrangea paniculata Vanille fraise K15 - Bugás hortenzia

19.290 Ft
Cikkszám: no250

Egészen 1,8-2 méter magas lesz a Vanille fraise bugás hortenzia végleges magassága. Virágai július elejétől kezdetben fehér színűek, majd nyár végétől rózsaszínre váltanak. Szállítási méret: 3 éves tövek, 15 literes konténerben, tartós műtrágyával ellátva, évszaknak megfelelő állapotban.

Szállítási díj: 1.990 Ft
Elérhetőség: Érdeklődés leadása
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Leírás

A Vanille fraise bugás hortenzia

Hatalmas virágokkal rendelkező, igen hosszan nyíló, akár több hétig is virágzó díszcserje a bugás Vanille fraise hortenzia. Lombhullató, értékes és könnyen nevelhető dísznövény. Nem igényli a talaj savanyítását és teljes napra is ültethető a Vanille fraise bugás hortenzia.

Mekkorára nő meg a Vanille fraise bugás hortenzia?

Magassága kifejlett korában eléri az 1,8-2 métert. Szélessége nagyjából 1,5 méter körüli.

Milyen tulajdonságokkal rendelkezik a Vanille fraise bugás hortenzia?

A begyökeresedett bugás hortenzia akár mínusz 20-25 fokig is télálló. Talaj szempontjából viszonylag igénytelen a Vanille fraise bugás hortenzia, mivel semleges kémhatású vagy enyhén savas közegben érzi igazán jól magát. Rendszeres öntözés mellett gazdagon és hosszú ideig fogja kertünket elbűvölő virágaival díszíteni. Ősszel a virágokat rajta lehet hagyni a szárakon, így egész télen díszítenek barna szárazvirág formájában. A Vanille fraise bugás hortenzia egyike a legnagyobb virágzattal rendelkező bugás hortenziáknak. A virágbuga akár 20-30 cm hosszúságúra is megnőhet, és akár 15-20 cm szélességűre gyarapodhat, melyek a teljes cserjefelületet beterítik. Természetesen függ a megfelelő gondozástól, de a bőséges öntözéssel, a tápanyaggal, valamint a tavaszi metszéssel már sokat tettünk a hatalmas virágméret érdekében.  

Mikor virágzik és milyen színű a Vanille fraise bugás hortenzia?

Nyár közepétől várhatjuk a hatalmas virágfejeket. A csodás, haragoszöld lombozat és mélybarna vesszőkön június második felében megjelennek a virágbimbók. A bugák eleinte limezöld bimbóban kezdenek, melyből fokozatosan nyílnak majd a fehér, enyhe rózsaszín, és végül eperpiros árnyalatban a virágok. Pompázatos színátmenet jellemzi a Vanille fraise bugás hortenzia virágzatát. 

Könnyű gondozni a Vanille fraise bugás hortenziát?

Határozottan kijelenthetjük, hogy igen, könnyű a Vanille fraise bugás hortenzia nevelése. Szereti a napot, a megfelelő minőségű és mennyiségű tápanyagot és a rendszeres öntözést.

Ami a virágzásuknál a legfontosabb: a metszés. Mivel az éves új vesszőkön hozzák a leghatalmasabb virágfejeket, így rendkívül lényeges ápolási folyamat a bugás hortenzia tavaszi visszametszése. Minden tavasszal az összes vesszőt vágjuk vissza, vagyis a vesszők felső (legalább) harmadát távolítsuk el. Ha ezeket betartjuk, akkor könnyű dolgunk lesz, mert hatalmas virágokkal hálálja meg a szakszerű gondoskodást a bugás hortenziánk. 

Hogyan gondozzam a Vanille fraise bugás hortenziát?

A Gardencentrum.hu által kínált Vanille fraise bugás hortenziák erős, egészséges állapotban kerülnek kiszállításra, jól csomagolhatóak. Átvételüket követően igyekezzünk a tövek mielőbbi végleges helyükre történő ültetésére. Ezután a rendszeres öntözés és a tápanyagellátás fontosságára ügyeljünk a legfőképpen.

Minden tavasszal javasolt 2-3 marék szervestrágyát adagolni a tövekhez. A megfelelő kálium hatóanyag hatására fog rendkívül bőségesen virágozni a Vanille fraise bugás hortenzia. Tavasszal és ősszel is javasolt 5-10 dkg/tő kálium túlsúlyos NPK műtrágyát kiszórni a tövekhez. Vegetációban alkalomadtán ellenőrizzük át a bugás hortenziát, esetleges kártevőket, kórokozókat keresve. Ha megjelennek, akkor a gazdaboltokban kapható megfelelő növényvédő szerekkel védekezzünk ellenük. Fontos, hogy időben, a lehető leghamarabb állítsuk meg a fertőzést. A növényvédelmet igyekezzünk preventíven, vagyis megelőző jelleggel végezni, és inkább jobb kondícióban tartani a növény, és a növénykörnyezetet, mintsem vegyszerekkel védekezni, ha már nagy a baj. A beteg növények társaságát is kerüljük.

Hogyan kell megmetszeni a bő virágzáshoz a Vanille fraise bugás hortenziát?

Általánosságban elmondható, mint ahogyan azt már fentebb is említettük, hogy a vesszők felső egyharmadát kell tavasszal visszavágni a bugás hortenziák bőséges virágzásának érdekében. A bugás hortenzia fajok az éves új növekményen hozzák a virágbugákat, ezért nagyon fontos ápolási folyamat a tavaszi metszés. Tavasszal, áprilisra tervezhető a bugás hortenzia visszavágása, amikor az első levelek már megmutatkozni látszanak. A metszés helye egy-két centiméterrel egy egészséges rügy, vagy rügypár felett legyen. Megfigyeltük a Gardencentrumnál nevelt hortenziák esetében, hogyha erősen visszavágjuk a bugás és cserjés hortenziákat (csak 20-30 cm szárat hagyunk a talajszint felett), akkor kevesebb, viszont nagyobb méretű virágokat fognak hozni a tövek. Az enyhébb, gyenge metszés hatására magasabban fognak elhelyezkedni a virágbugák, és több lesz belőlük, viszont valamivel kisebb mérettel rendelkeznek majd. A tápanyagok feltorlódnak a metszés hatására, valamint növekszik a hormontermelés, ami elősegíti az a vesszők alsó részén elhelyezkedő alvórügyek kihajtását. A metszésükkel érdemes tehát a bátrabb és gyakorlottabb kertészeknek kísérletezni és megfigyelni, hogy hogyan reagál a mi kertünkben az adott bugás hortenzia fajta. A Gardencentrum.hu munkatársai folyamatosan, a hortenziák számára összeállított tápanyagkeverékkel öntöznek, ami szintén nagymértékben hozzájárul a megfelelő virágmennyiség eléréséhez, amely a metszés mellet a másik fontos tényező. A bugás hortenziákon télire rajtahagyott barna virágbugákkal a díszítőérték mellett a rügyeket is védjük a tél végi, illetve kora tavaszi fagysérüléstől.

Hova ültessem a Hydrangea paniculata Vanille fraise hortenziát?

Akár önálló, szoliter növényként, vagy különleges, virágzó hortenziasövényként is ültethető. Sövénynek ültetve a javasolt tőtávolság 1 méter. Ez annyit jelent, hogy az egy sorban elhelyezett bugás hortenzia töveket egymástól 100 cm távolságra ültetjük el. A bugás hortenziákat, illetve az így kialakított sövényt ültetést követően öntözzük be alaposan, majd takarjuk mulccsal, fenyőkéreggel. A természetes talajtakarás segít megőrizni a hortenzia talajának a nedvességtartalmát. Vegyes virágágyásokban, előkertekben is remekül fog díszíteni kezdetben fehér, majd rózsaszín virágaival. Szereti a napos, esetleg félárnyékos helyeket. Nagyméretű virágai miatt ültessük védett terepre, házfal, vagy kerítés mellé. Kiválóan társítható élénk színű alacsony évelőkkel, mint pl. az aranysárga kakukkfű, de a levendula társnövényeként is csodásan díszít.  A Vanille fraise bugás hortenzia nyáron kezd nyílni, így a virághullám érdekében ültethetünk a közelébe kora tavaszi boglárkacserjét, amit a bugás hortenzia elnyílása után pl. a szellőrózsa bámulatos virágzása követ. Bátran ajánljuk társítani örökzöld talajtakarókkal, mint pl. a kúszó madárbirs, vagy díszes, piros hajtásokkal bíró örökzöldekkel, mint pl. korallberkenye

Mikor és hogyan ültessem el a Vanille fraise bugás hortenziát?

A legideálisabb időszak az ültetésre tavasszal és ősszel van, mivel ilyenkor kellően nedves a talaj és megfelelő a hőmérséklet a gyökeresedéshez. Fejlett, konténeres  dísznövényeket ültethetünk nyáron is, de fokozottabban kell figyelni a megfelelő mennyiségű, és rendszeres öntözésre. A gondosan elültetett és ápolt konténeres cserjék nyáron is nagyfokú biztonsággal ültethetőek.  

A Vanille fraise bugás hortenzia térigénye kb. 1 tő / m2. Érdemes tudnunk, hogy az adott bugás hortenzia fajta mekkorára növekszik, vagyis milyen térigénnyel bír. Az ültetéskor ez nem tűnik kritikusnak, de ha nem szeretnénk 2-3 éven belül írtani a növénykörnyezetet és átültetni az éppen begyökeresedett növényeket, akkor ha tehetjük legyünk türelemmel, és hagyjuk meg a számára ideális térállást a megfelelő növekedés is virághozam érdekében is.

Ültetéskor az ültetőgödör legalább kétszer akkora legyen, mint a cserépméret. Javítsuk a talaj szerkezetét szervestrágyával, enyhén savanyú földkeverékkel (M-Peat) és adhatunk még kálium túlsúlyos műtrágyát is a kerti talajhoz. Nagyszerű segítség a csepegtető öntözés! Érdemes kialakítanunk, hogy egyenletes legyen a bugás hortenzia vízellátása. Fordítsunk erre fokozott figyelmet a virágzás (június-július) kezdetétől. Tartsuk folyamatosan nedvesen a bugás hortenzia talaját, de ne álljon meg a pangóvíz, eressze át a vizet a közeg. A nedvesség megőrzése érdekében takarjuk fenyőkéreggel, faaprítékkal a bugás hortenzia díszcserjét. Az ültetőgödörbe ne kerüljön mélyebbre a bugás hortenzia! A végleges helyén a talajszint ott legyen, ahogyan a termesztőedényben is volt, majd ezt követően tömörítsük alaposan a földlabda körül a talajt. Az ültetés után bőségesen öntözzük be a Vanille fraise bugás hortenziát, álljon meg rajta a víz. Ez segít kiszorítani a levegőt a gyökér és talaj közül, így biztos lesz az eredés, és megfelelő gyökérfejlődésre számíthatunk.

Gardencentrum.hu TIPP a Vanille fraise bugás hortenzia díszcserjéhez:

Hosszan díszítő, szárazvirág dísznek is gyűjthetünk a csodás virágokból. Ekkor teljes nyílásban- de még az elnyílás előtt hosszú virágszárral szedjünk a virágzó vesszőkből. A virágfejeket lefelé lógatva egy jól szellőző, árnyékos ,meleg helyen akasszuk fel a legfeljebb 1-3 szálból álló csokrokat. Az így lógó virágbugák csodásan kiszáradnak, színüket sokáig megőrzik. Ha mégis bebarnulnak, az annak a jele, hogy még vagy nem volt megfelelő nyílásban a virágfej, vagy pedig már túlnyíltak a szirmok. Évről-évre próbálkozzunk, mert megéri, sikerülni fog!

Összefoglalva, mire figyelj a Hydrangea paniculata Vanille fraise gondozása során?

Igényei: Jó vízáteresztő képességű, laza szerkezetű, üde talajba ültesd, a semleges kémhatású, vagy enyhén savanyú földet kedveli.

Vízigénye: Rendszeres locsolást igényel, ennek hatására lesz egyenletes a virágzás.

Fényigény: Közepes fényigényű, napra és félárnyékba is ültethetjük a Vanille fraise hortenziát.

GondozásaÜltetés után a töveket rendszeresen öntözzük a megfelelő begyökeresedéshez. Az ültetőgödörbe keverjünk M-Peat földkeveréket, aminek hatására gyors lesz a begyökeresedés. Tavasszal erősen metsszük vissza a bőséges virágzás érdekében.

Teljes név: Hydrangea paniculata Vanille fraise - Bugás hortenzia- rózsaszín (ejtsd: Hidrangea panikuláta Vaníll fréjz)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Youtube videók

Leírás és Paraméterek

A Vanille fraise bugás hortenzia

Hatalmas virágokkal rendelkező, igen hosszan nyíló, akár több hétig is virágzó díszcserje a bugás Vanille fraise hortenzia. Lombhullató, értékes és könnyen nevelhető dísznövény. Nem igényli a talaj savanyítását és teljes napra is ültethető a Vanille fraise bugás hortenzia.

Mekkorára nő meg a Vanille fraise bugás hortenzia?

Magassága kifejlett korában eléri az 1,8-2 métert. Szélessége nagyjából 1,5 méter körüli.

Milyen tulajdonságokkal rendelkezik a Vanille fraise bugás hortenzia?

A begyökeresedett bugás hortenzia akár mínusz 20-25 fokig is télálló. Talaj szempontjából viszonylag igénytelen a Vanille fraise bugás hortenzia, mivel semleges kémhatású vagy enyhén savas közegben érzi igazán jól magát. Rendszeres öntözés mellett gazdagon és hosszú ideig fogja kertünket elbűvölő virágaival díszíteni. Ősszel a virágokat rajta lehet hagyni a szárakon, így egész télen díszítenek barna szárazvirág formájában. A Vanille fraise bugás hortenzia egyike a legnagyobb virágzattal rendelkező bugás hortenziáknak. A virágbuga akár 20-30 cm hosszúságúra is megnőhet, és akár 15-20 cm szélességűre gyarapodhat, melyek a teljes cserjefelületet beterítik. Természetesen függ a megfelelő gondozástól, de a bőséges öntözéssel, a tápanyaggal, valamint a tavaszi metszéssel már sokat tettünk a hatalmas virágméret érdekében.  

Mikor virágzik és milyen színű a Vanille fraise bugás hortenzia?

Nyár közepétől várhatjuk a hatalmas virágfejeket. A csodás, haragoszöld lombozat és mélybarna vesszőkön június második felében megjelennek a virágbimbók. A bugák eleinte limezöld bimbóban kezdenek, melyből fokozatosan nyílnak majd a fehér, enyhe rózsaszín, és végül eperpiros árnyalatban a virágok. Pompázatos színátmenet jellemzi a Vanille fraise bugás hortenzia virágzatát. 

Könnyű gondozni a Vanille fraise bugás hortenziát?

Határozottan kijelenthetjük, hogy igen, könnyű a Vanille fraise bugás hortenzia nevelése. Szereti a napot, a megfelelő minőségű és mennyiségű tápanyagot és a rendszeres öntözést.

Ami a virágzásuknál a legfontosabb: a metszés. Mivel az éves új vesszőkön hozzák a leghatalmasabb virágfejeket, így rendkívül lényeges ápolási folyamat a bugás hortenzia tavaszi visszametszése. Minden tavasszal az összes vesszőt vágjuk vissza, vagyis a vesszők felső (legalább) harmadát távolítsuk el. Ha ezeket betartjuk, akkor könnyű dolgunk lesz, mert hatalmas virágokkal hálálja meg a szakszerű gondoskodást a bugás hortenziánk. 

Hogyan gondozzam a Vanille fraise bugás hortenziát?

A Gardencentrum.hu által kínált Vanille fraise bugás hortenziák erős, egészséges állapotban kerülnek kiszállításra, jól csomagolhatóak. Átvételüket követően igyekezzünk a tövek mielőbbi végleges helyükre történő ültetésére. Ezután a rendszeres öntözés és a tápanyagellátás fontosságára ügyeljünk a legfőképpen.

Minden tavasszal javasolt 2-3 marék szervestrágyát adagolni a tövekhez. A megfelelő kálium hatóanyag hatására fog rendkívül bőségesen virágozni a Vanille fraise bugás hortenzia. Tavasszal és ősszel is javasolt 5-10 dkg/tő kálium túlsúlyos NPK műtrágyát kiszórni a tövekhez. Vegetációban alkalomadtán ellenőrizzük át a bugás hortenziát, esetleges kártevőket, kórokozókat keresve. Ha megjelennek, akkor a gazdaboltokban kapható megfelelő növényvédő szerekkel védekezzünk ellenük. Fontos, hogy időben, a lehető leghamarabb állítsuk meg a fertőzést. A növényvédelmet igyekezzünk preventíven, vagyis megelőző jelleggel végezni, és inkább jobb kondícióban tartani a növény, és a növénykörnyezetet, mintsem vegyszerekkel védekezni, ha már nagy a baj. A beteg növények társaságát is kerüljük.

Hogyan kell megmetszeni a bő virágzáshoz a Vanille fraise bugás hortenziát?

Általánosságban elmondható, mint ahogyan azt már fentebb is említettük, hogy a vesszők felső egyharmadát kell tavasszal visszavágni a bugás hortenziák bőséges virágzásának érdekében. A bugás hortenzia fajok az éves új növekményen hozzák a virágbugákat, ezért nagyon fontos ápolási folyamat a tavaszi metszés. Tavasszal, áprilisra tervezhető a bugás hortenzia visszavágása, amikor az első levelek már megmutatkozni látszanak. A metszés helye egy-két centiméterrel egy egészséges rügy, vagy rügypár felett legyen. Megfigyeltük a Gardencentrumnál nevelt hortenziák esetében, hogyha erősen visszavágjuk a bugás és cserjés hortenziákat (csak 20-30 cm szárat hagyunk a talajszint felett), akkor kevesebb, viszont nagyobb méretű virágokat fognak hozni a tövek. Az enyhébb, gyenge metszés hatására magasabban fognak elhelyezkedni a virágbugák, és több lesz belőlük, viszont valamivel kisebb mérettel rendelkeznek majd. A tápanyagok feltorlódnak a metszés hatására, valamint növekszik a hormontermelés, ami elősegíti az a vesszők alsó részén elhelyezkedő alvórügyek kihajtását. A metszésükkel érdemes tehát a bátrabb és gyakorlottabb kertészeknek kísérletezni és megfigyelni, hogy hogyan reagál a mi kertünkben az adott bugás hortenzia fajta. A Gardencentrum.hu munkatársai folyamatosan, a hortenziák számára összeállított tápanyagkeverékkel öntöznek, ami szintén nagymértékben hozzájárul a megfelelő virágmennyiség eléréséhez, amely a metszés mellet a másik fontos tényező. A bugás hortenziákon télire rajtahagyott barna virágbugákkal a díszítőérték mellett a rügyeket is védjük a tél végi, illetve kora tavaszi fagysérüléstől.

Hova ültessem a Hydrangea paniculata Vanille fraise hortenziát?

Akár önálló, szoliter növényként, vagy különleges, virágzó hortenziasövényként is ültethető. Sövénynek ültetve a javasolt tőtávolság 1 méter. Ez annyit jelent, hogy az egy sorban elhelyezett bugás hortenzia töveket egymástól 100 cm távolságra ültetjük el. A bugás hortenziákat, illetve az így kialakított sövényt ültetést követően öntözzük be alaposan, majd takarjuk mulccsal, fenyőkéreggel. A természetes talajtakarás segít megőrizni a hortenzia talajának a nedvességtartalmát. Vegyes virágágyásokban, előkertekben is remekül fog díszíteni kezdetben fehér, majd rózsaszín virágaival. Szereti a napos, esetleg félárnyékos helyeket. Nagyméretű virágai miatt ültessük védett terepre, házfal, vagy kerítés mellé. Kiválóan társítható élénk színű alacsony évelőkkel, mint pl. az aranysárga kakukkfű, de a levendula társnövényeként is csodásan díszít.  A Vanille fraise bugás hortenzia nyáron kezd nyílni, így a virághullám érdekében ültethetünk a közelébe kora tavaszi boglárkacserjét, amit a bugás hortenzia elnyílása után pl. a szellőrózsa bámulatos virágzása követ. Bátran ajánljuk társítani örökzöld talajtakarókkal, mint pl. a kúszó madárbirs, vagy díszes, piros hajtásokkal bíró örökzöldekkel, mint pl. korallberkenye

Mikor és hogyan ültessem el a Vanille fraise bugás hortenziát?

A legideálisabb időszak az ültetésre tavasszal és ősszel van, mivel ilyenkor kellően nedves a talaj és megfelelő a hőmérséklet a gyökeresedéshez. Fejlett, konténeres  dísznövényeket ültethetünk nyáron is, de fokozottabban kell figyelni a megfelelő mennyiségű, és rendszeres öntözésre. A gondosan elültetett és ápolt konténeres cserjék nyáron is nagyfokú biztonsággal ültethetőek.  

A Vanille fraise bugás hortenzia térigénye kb. 1 tő / m2. Érdemes tudnunk, hogy az adott bugás hortenzia fajta mekkorára növekszik, vagyis milyen térigénnyel bír. Az ültetéskor ez nem tűnik kritikusnak, de ha nem szeretnénk 2-3 éven belül írtani a növénykörnyezetet és átültetni az éppen begyökeresedett növényeket, akkor ha tehetjük legyünk türelemmel, és hagyjuk meg a számára ideális térállást a megfelelő növekedés is virághozam érdekében is.

Ültetéskor az ültetőgödör legalább kétszer akkora legyen, mint a cserépméret. Javítsuk a talaj szerkezetét szervestrágyával, enyhén savanyú földkeverékkel (M-Peat) és adhatunk még kálium túlsúlyos műtrágyát is a kerti talajhoz. Nagyszerű segítség a csepegtető öntözés! Érdemes kialakítanunk, hogy egyenletes legyen a bugás hortenzia vízellátása. Fordítsunk erre fokozott figyelmet a virágzás (június-július) kezdetétől. Tartsuk folyamatosan nedvesen a bugás hortenzia talaját, de ne álljon meg a pangóvíz, eressze át a vizet a közeg. A nedvesség megőrzése érdekében takarjuk fenyőkéreggel, faaprítékkal a bugás hortenzia díszcserjét. Az ültetőgödörbe ne kerüljön mélyebbre a bugás hortenzia! A végleges helyén a talajszint ott legyen, ahogyan a termesztőedényben is volt, majd ezt követően tömörítsük alaposan a földlabda körül a talajt. Az ültetés után bőségesen öntözzük be a Vanille fraise bugás hortenziát, álljon meg rajta a víz. Ez segít kiszorítani a levegőt a gyökér és talaj közül, így biztos lesz az eredés, és megfelelő gyökérfejlődésre számíthatunk.

Gardencentrum.hu TIPP a Vanille fraise bugás hortenzia díszcserjéhez:

Hosszan díszítő, szárazvirág dísznek is gyűjthetünk a csodás virágokból. Ekkor teljes nyílásban- de még az elnyílás előtt hosszú virágszárral szedjünk a virágzó vesszőkből. A virágfejeket lefelé lógatva egy jól szellőző, árnyékos ,meleg helyen akasszuk fel a legfeljebb 1-3 szálból álló csokrokat. Az így lógó virágbugák csodásan kiszáradnak, színüket sokáig megőrzik. Ha mégis bebarnulnak, az annak a jele, hogy még vagy nem volt megfelelő nyílásban a virágfej, vagy pedig már túlnyíltak a szirmok. Évről-évre próbálkozzunk, mert megéri, sikerülni fog!

Összefoglalva, mire figyelj a Hydrangea paniculata Vanille fraise gondozása során?

Igényei: Jó vízáteresztő képességű, laza szerkezetű, üde talajba ültesd, a semleges kémhatású, vagy enyhén savanyú földet kedveli.

Vízigénye: Rendszeres locsolást igényel, ennek hatására lesz egyenletes a virágzás.

Fényigény: Közepes fényigényű, napra és félárnyékba is ültethetjük a Vanille fraise hortenziát.

GondozásaÜltetés után a töveket rendszeresen öntözzük a megfelelő begyökeresedéshez. Az ültetőgödörbe keverjünk M-Peat földkeveréket, aminek hatására gyors lesz a begyökeresedés. Tavasszal erősen metsszük vissza a bőséges virágzás érdekében.

Teljes név: Hydrangea paniculata Vanille fraise - Bugás hortenzia- rózsaszín (ejtsd: Hidrangea panikuláta Vaníll fréjz)