Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Hydrangea paniculata Phantom K5 - Bugás hortenzia
6.990 Ft
Menny.:db
Nagyméretű Phantom hortenzia kertészetünkben, júliusban.
Kép 1/16 - Nagyméretű Phantom hortenzia kertészetünkben, júliusban.
Kép 2/16 - Phantom bugás hortenzia virágzó állapota júliusban.
Kép 3/16 - Phantom bugás hortenzia 5 litres konténerben, nyári pompájában.
Kép 4/16 - A Phantom hortenzia virágbugájának kétszínű virágai.
Kép 5/16 - Bugás hortenzia közeli képe a színátmenetes virágzásban.
Kép 6/16 - A dísznövényágyás kinézete bugás hortenziával és levendulákkal, a háttérben Novita babérmeggy sövénnyel.
Kép 7/16 - A Phantom bugás hortenzia virágbugája elnyílásban rózsaszín.
Kép 8/16 - A Phantom hortenzia felső virágai még élénk lime zöldek a nyíló virágbugán.
Kép 9/16 - A bugás hortenziákra jellemző kúpos virágformája van a Phantomnak.
Kép 10/16 - Csodásan antikolt a Phantom hortenzia virágbugája.
Kép 11/16 - Phantom bugás hortenzia május végén.
Kép 12/16 - A Phantom hortenzia színátmenetes több hetes virágzata.
Kép 13/16 - A Phantom bugás hortenzia tetszetős, kompakt formája.
Kép 14/16 - A phantom bugás hortenzia bimbója.
Kép 15/16 - Phantom bugás hortenzia 5 litres cserépben kertészetünkben.
Kép 16/16 - A Phantom bugás hortenzia virága júniusban.
Nagyméretű Phantom hortenzia kertészetünkben, júliusban.

Hydrangea paniculata Phantom K5 - Bugás hortenzia

6.990 Ft
Menny.:db
Cikkszám: no06

Heteken át díszítő hatalmas virágbugái 25-30 cm hosszúak. Hófehér színben pompázó virágzata a hetek múlásával sötétrózsaszín árnyalatúra mélyül. A Phantom bugás hortenzia egy rendkívül egyszerűen nevelhető, lombhullató díszcserje. Szállítási méret: 5 literes konténerben, az évszaknak megfelelő állapotban szállítjuk.

Hortenzia tanácsainkat itt tudod letölteni.

Szállítási díj: 1.990 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: 3
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Leírás

A rendkívül népszerű Hydrangea paniculata Phantom bugás hortenzia

A Phantom hortenzia egyike a legközkedveltebb könnyen gondozható díszcserjéknek. Hatalmas, hosszúéletű fehér virágai hetekig beborítják a bokrot. Nagyméretű bokra 2,5-3 méter magasra is megnő, szélessége nagyjából 2 méteres. Fás szárú, lombhullató értékes díszcserje. A bugás hortenziák közül az egyik legelterjedtebb változat a Phantom. Elnyíláskor mélyrózsaszínűre színeződik, több hétig is eltart a virágzása! Az esős napokat is jól viseli, a virágokat jól megtartja az erős hajtásrendszerének köszönhetően. Nem kényes a talaj kémhatására, általános kerti talajokon is sikerélménnyel nevelhető. A Phantom bugás hortenzia tövek teljesen télállóak, akár -20 fokos hideget is elviselik. Hazai klímánkra elsőrangú választás.

A Phantom bugás hortenzia nagyméretű bokrot nevel, így számoljunk vele amikor megtervezzük a helyét a virágágyásban. Amennyiben van elég hely a kertünkben, tervezzünk sövényt a Phantom bugás hortenziából, 1-1,5 méteres tőtávolságra ültessük virágzó sövénysor létrehozásához. Impozáns látványt nyújt kerítések, támfalak mellett, széles virágágyásokban csoportosan vagy önállóan ültetve. Társíthatjuk díszfüvekkel (pampafű) vagy ültethetjük sövényfal (babérmeggy) elé is. 

Mire figyeljünk a Phantom bugás hortenzia gondozása során?

Mivel gyerekjáték a nevelése, kezdők is kísérletezhetnek tartásával. A gondos öntözés és rendszeres tápanyagellátás már fél siker! A metszéssel generálhatunk extra virághozamot. Tavasszal a duzzadó rügyek jelzik a metszés idejét. Ekkor vágjuk vissza a vesszők felső egyharmad részét, hogy rengeteg virág képződjön az új vesszőkön. Mindenképpen várjuk meg a fagyok elmúlását. 

Mikor virágzik a Hydrangea paniculata Phantom bugás hortenzia?

Virágzási ideje júniusra tehető. Ekkor kezdenek el a virágbimbók már intenzíven díszíteni, és kifejlődnek az első zöldes színárnyalatú virágok. Majd a hófehér apró virágokból napról napra épül fel a hatalmas virágbuga. Nyár végére a hófehér virágok rozé, majd antik rózsaszínűre színeződnek. Pompázatos látvány! A virágbugák kimondottan termetes méretűek, akár 30 cm hosszúak és 20 cm szélességűek is lehetnek. Itt fontos megjegyezni, hogy házikerti körülmények között is rendkívül produktív, tehát otthon is elérhetjük ezeket a virágméreteket mindenféle boszorkányos beavatkozás nélkül. A megfelelő metszés, a rendszeres tápanyaggal történő ellátás és a kiegyenlített locsolás a titok. 

Milyen talajon fejlődik a legszebben a Phantom bugás hortenzia?

Bár hortenzia lévén meglehetősen igénytelen a talajigényeket illetően, azért ültetéskor meghálálja, ha enyhén savanyú M-Peat virágfölddel dúsítjuk az ültetőföldet. Mint a legtöbb virágzó dísznövény, a Phantom bugás hortenzia is kedveli a tápanyagdús talajt, amit bő virágzással fog meghálálni. Ültetéskor készítsünk a cserép méretéhez képest kétszeres nagyságú ültetőgödröt. Keverjük össze 2-3 marék szervestrágyával, lazítsuk fel a gödröt alaposan, így könnyen megindul a gyökerek fejlődése. A megfelelő gyökérfejlődés azt eredményezi, hogy még könnyebben fogja a Phantom hortenziánk a számára kedvező tápanyagokat felvenni a talajból, hiszen a nagy gyökértömeg több tápanyag felvételére lesz képes. A több tápanyag erős, jó kondícióban lévő növényt eredményez, amely az esetleges megbetegedésekkel szemben is ellenállóbb, mint legyengült társai. A frissen beültetett Phantom hortenzia gyökérnyaka körül óvatosan, de határozottan tömörítsük a talajt. Ezt azért tesszük, hogy a gyökérlabda és az új ültetőgödörben lévő föld a lehető legjobban össze tömörödjön. Kerülnünk kell a gyökerek és a talajszemcsék közötti levegő mennyiségét, vagyis a légrést. Az ültetést követő öntözés fontossága is részben azért történik, hogy a talajszemcsék bemosódhassanak a gyökerek mellé szorosan. A beöntözéssel nem utolsó sorban kedvező nedvességet is teremtünk a beültetett növénynek, így megkezdődhet az új gyökerek fejlődése. Öntözzük meg a Phantom bugás hortenziát alaposan, legalább 8-10 liter vízmennyiséggel. Ha megtehetjük, az ültetés folyamatát a késő délutáni órákban végezzük el. Ekkor egy teljes éjszaka áll még rendelkezésére a frissen beültetett Phantom hortenziának az új körülmények megszokására. Nem létfontosságú az ültetési időpont, de ha nagyon szakszerűek akarunk lenni, akkor így járunk el. Mindennek a párologtatáshoz van köze. Meleg napfényben pl. nyáron ültetéskor a növény intenzívebben párologtat a levelein, miközben éppen várja az ültetés végén bekövetkező vízzuhatagot. Az esti órákban történő párologtatás gyérebb, kevesebb a növény nedvességvesztése. Természetesen egy jól begyökeresedett, erős konténeres növénynek a reggeli, vagy akár déli órákban végzett ültetés sem okoz kibírhatatlan problémát a fejlődésében. A konténeres növények teljes gyökérzete a cserépen belül helyezkedik el, így ültetéskor nem szenved gyökérvesztést, tehát biztonsággal ültethető, a napszak csak extra pont a növény részéről.

Nagy vízigényű a Phantom bugás hortenzia?

Közepes vízigényű, de az intenzív virághozam érdekében a virágzás kezdetétől rendszeresen öntözzük. A nyári hőségnapokon érdemes minél korábban reggel jókora adaggal belocsolni, mivel ilyenkor hasznosul a legjobban a kiadott víz. Takarjuk a töveket mulccsal, így jobban meg tudjuk így őrizni a talaj, ezáltal a gyökérzóna nedvességtartalmat. Alapvetően nagyon jól tűri a szárazságot, a Phantom hortenzia az egyik legjobb szárazságtűrő bugás hortenzia. 

A Phantom bugás hortenzia szakszerű metszése

Folyamatos metszéssel alakíthatunk ki erős, sűrű hajtásrendszerű Phantom hortenzia töveket. A szakirodalom szerint tavasszal, viszont ha ősszel metsszük meg, ami  Gardencentrum tapasztalat, akkor is nagyon szépen bokrosodik az évek során. A bugás hortenziák metszése igazán nem ördöngősség. A vesszők felső harmadát vágjuk vissza kora tavasszal egy erős és duzzadt rügy felett. Az a tapasztalat a Gardencentrum.hu kertészetében, hogy minél erősebben vágjuk vissza a töveket, akár a talajszint felett 20-30 cm magasságban, annál gigantikusabb virágok fejlődnek. Ennek élettani háttere az, hogy a mély visszametszés hatására a tápanyagok feltorlódnak, és növekszik a hormontermelés, ami elősegíti az alsó rügyek intenzív kihajtását. Kevesebb virágszár fejlődik így, de monumentális virágokkal. Ha az általános, egyharmadára történő visszametszést alkalmazzuk, akkor több, de közepes méretű virág várható. A közepes virágméret jelen esetben a Phantom hortenziánál 25-30 cm-es nagyságot jelent. A metszés során egy duzzadt és erős rügy felett vágjunk, és törekedjünk arra, hogy a metszési felület iránya ne a rügy felé nézzen. Ennek jelentősége az, hogy a metszési sebfelületből az esetlegesen távozó növénynedv ne a rügyre folyjon. Ha a növénynedv a rügyre folyik, akkor lezárhatja a rügyet, megakadályozva a kihajtást. A Phantom bugás hortenzia metszése során is mindig éles és fertőtlenített szerszámokkal dolgozzunk.

A Phantom bugás hortenzia betegségei

Betegségek, kártevők nem igazán jellemzőek a Phantom fajtára. Esetlegesen előfordulhatnak levéltetvek, melyek megjelenését  előrehaladott állapotban már a rengeteg hangya jelenléte is jelzi, ugyanis a hangyák előszeretettel fogyasztják a levéltetvek édes mézgáját. Tehát, ha sok hangya ólálkodik hőn szeretett Phantom bugás hortenziánk környezetében, akkor érdemes betekintenünk a levelek közé. Vizsgáljuk át alaposan a szárakat és a levelek fonáki részét is. A levélfonákon, vagy leveleken megtelepedő tetvek ragacsosak és elzárhatják a levél gázcserenyílásait, így mindenképpen meg kell tőlük szabadulnunk. A gazdaboltokban kaphatunk ellenük megfelelő szereket, melyekkel a kora reggeli vagy esti órákban védekezhetünk. Napsütésben ne végezzünk permetezést, mert a növényvédőszer - még ha bio szer is - megperzselheti Phantom hortenziánk leveleit. Igyekezzünk preventíven végezni a növényvédelmi feladatainkat, elkerülve a vegyszeres permetezést. Alkalomadtán ellenőrizzük át a bokrot az esetlegesen jelen lévő kártevőket és kórokozókat keresgélve. Nagyon fontos növényvédelmi feladatunk az is, ha egy szeles vagy viharos nap után eltávolítjuk a sérült vesszőket, illetve a kiszáradt gallyakat. Ezek az elhalt növényi részek ugyanis rendkívül kedvező helyet teremtenek a kártevők és kórokozók megtelepedésének, ahol számukra kedvezően élősködhetnek szeretett Phantom hortenziánkon. A növénykörnyezet is meghatározó lehet a növényvédelem sűrűségében. Ha olyan beteg, vagy betegségre gyakorta hajlamos növények társaságába ültetjük a Phantom bugás hortenziát, akkor ne lepődjünk meg, ha a kártevők az amúgy ellenálló Phantom hortenzián is megtelepszenek, már pusztán csak a közeli kényelmes átjárhatóság végett is. Ezeket a növényeket távolítsuk el kertünkből. Hosszú távon megéri azokat a dísznövényeket preferálnunk, melyekkel nem, vagy csekély mennyiségű növényvédelmi munka van.

Milyen növényekkel mutat jól a Phantom bugás hortenzia?

A Gardencentrumnál törekszünk arra, hogy szakszerű növénytársítási lehetőségeket javasoljunk a kertszerető ügyfeleinknek. Fontosnak tarjuk, hogy sikerélmény legyen a kertbe kimenni, a növényápolási folyamat pedig kikapcsolódás, nem pedig maratoni futam legyen. A Phantom bugás hortenzia rendkívül mutatós növény, így igen nehéz olyan növényt javasolni, amely a teljes virágzásában elterelné a figyelmet. Olyan növénytársakat javaslunk, melyek az esetleges gyengeségeit ellensúlyozzák. Ilyen például a Phantom bugás hortenzia lombullató mivolta. Ültessünk hát bátran a környezetébe olyan örökzöld növényeket, melyek hangulatos összhangot teremtenek majd a nyári virágbugákkal. Ajánljuk a Novita babérmeggy vagy a korallberkenye ültetését a Phantom horetnziától 1,5-2 méteres távolságban. A korallberkenye tavasszal fehér virágba borul, míg a Phantom hortenzia még csupán zöld dús bokorként dekorál. Nyáron viszont a korallberkenye intenzíven piros hajtásvégei fognak kiegészítő díszt szolgáltatni a gigantikus virágbugákhoz. 

A Phantom bugás hortenzia mellé ajánlott egyéb virágzó díszcserjék és évelők: Little Spooky törpe hortenzia, kecskerágó, levendula, pimpó, rozmaring, szellőrózsa

Vélemények

4.67
3 értékelés
2
1
0
0
0
2023. 08. 09. -
2022. 04. 21. -
Barátnőmnél láttam ezt a fajtát, de a kerteszetben nagyon drága volt , és csak egy bot, itt jó áron találtam és már bokros . Most nevelgetem!
2022. 04. 07. -
Több fajtával próbálkoztam az elmúlt 4 évben, nekem a Phantom vált be leginkább, nem érzékeny a talajra, egészen október végéig gyönyörű a virágzata!

Youtube videók

Leírás és Paraméterek

A rendkívül népszerű Hydrangea paniculata Phantom bugás hortenzia

A Phantom hortenzia egyike a legközkedveltebb könnyen gondozható díszcserjéknek. Hatalmas, hosszúéletű fehér virágai hetekig beborítják a bokrot. Nagyméretű bokra 2,5-3 méter magasra is megnő, szélessége nagyjából 2 méteres. Fás szárú, lombhullató értékes díszcserje. A bugás hortenziák közül az egyik legelterjedtebb változat a Phantom. Elnyíláskor mélyrózsaszínűre színeződik, több hétig is eltart a virágzása! Az esős napokat is jól viseli, a virágokat jól megtartja az erős hajtásrendszerének köszönhetően. Nem kényes a talaj kémhatására, általános kerti talajokon is sikerélménnyel nevelhető. A Phantom bugás hortenzia tövek teljesen télállóak, akár -20 fokos hideget is elviselik. Hazai klímánkra elsőrangú választás.

A Phantom bugás hortenzia nagyméretű bokrot nevel, így számoljunk vele amikor megtervezzük a helyét a virágágyásban. Amennyiben van elég hely a kertünkben, tervezzünk sövényt a Phantom bugás hortenziából, 1-1,5 méteres tőtávolságra ültessük virágzó sövénysor létrehozásához. Impozáns látványt nyújt kerítések, támfalak mellett, széles virágágyásokban csoportosan vagy önállóan ültetve. Társíthatjuk díszfüvekkel (pampafű) vagy ültethetjük sövényfal (babérmeggy) elé is. 

Mire figyeljünk a Phantom bugás hortenzia gondozása során?

Mivel gyerekjáték a nevelése, kezdők is kísérletezhetnek tartásával. A gondos öntözés és rendszeres tápanyagellátás már fél siker! A metszéssel generálhatunk extra virághozamot. Tavasszal a duzzadó rügyek jelzik a metszés idejét. Ekkor vágjuk vissza a vesszők felső egyharmad részét, hogy rengeteg virág képződjön az új vesszőkön. Mindenképpen várjuk meg a fagyok elmúlását. 

Mikor virágzik a Hydrangea paniculata Phantom bugás hortenzia?

Virágzási ideje júniusra tehető. Ekkor kezdenek el a virágbimbók már intenzíven díszíteni, és kifejlődnek az első zöldes színárnyalatú virágok. Majd a hófehér apró virágokból napról napra épül fel a hatalmas virágbuga. Nyár végére a hófehér virágok rozé, majd antik rózsaszínűre színeződnek. Pompázatos látvány! A virágbugák kimondottan termetes méretűek, akár 30 cm hosszúak és 20 cm szélességűek is lehetnek. Itt fontos megjegyezni, hogy házikerti körülmények között is rendkívül produktív, tehát otthon is elérhetjük ezeket a virágméreteket mindenféle boszorkányos beavatkozás nélkül. A megfelelő metszés, a rendszeres tápanyaggal történő ellátás és a kiegyenlített locsolás a titok. 

Milyen talajon fejlődik a legszebben a Phantom bugás hortenzia?

Bár hortenzia lévén meglehetősen igénytelen a talajigényeket illetően, azért ültetéskor meghálálja, ha enyhén savanyú M-Peat virágfölddel dúsítjuk az ültetőföldet. Mint a legtöbb virágzó dísznövény, a Phantom bugás hortenzia is kedveli a tápanyagdús talajt, amit bő virágzással fog meghálálni. Ültetéskor készítsünk a cserép méretéhez képest kétszeres nagyságú ültetőgödröt. Keverjük össze 2-3 marék szervestrágyával, lazítsuk fel a gödröt alaposan, így könnyen megindul a gyökerek fejlődése. A megfelelő gyökérfejlődés azt eredményezi, hogy még könnyebben fogja a Phantom hortenziánk a számára kedvező tápanyagokat felvenni a talajból, hiszen a nagy gyökértömeg több tápanyag felvételére lesz képes. A több tápanyag erős, jó kondícióban lévő növényt eredményez, amely az esetleges megbetegedésekkel szemben is ellenállóbb, mint legyengült társai. A frissen beültetett Phantom hortenzia gyökérnyaka körül óvatosan, de határozottan tömörítsük a talajt. Ezt azért tesszük, hogy a gyökérlabda és az új ültetőgödörben lévő föld a lehető legjobban össze tömörödjön. Kerülnünk kell a gyökerek és a talajszemcsék közötti levegő mennyiségét, vagyis a légrést. Az ültetést követő öntözés fontossága is részben azért történik, hogy a talajszemcsék bemosódhassanak a gyökerek mellé szorosan. A beöntözéssel nem utolsó sorban kedvező nedvességet is teremtünk a beültetett növénynek, így megkezdődhet az új gyökerek fejlődése. Öntözzük meg a Phantom bugás hortenziát alaposan, legalább 8-10 liter vízmennyiséggel. Ha megtehetjük, az ültetés folyamatát a késő délutáni órákban végezzük el. Ekkor egy teljes éjszaka áll még rendelkezésére a frissen beültetett Phantom hortenziának az új körülmények megszokására. Nem létfontosságú az ültetési időpont, de ha nagyon szakszerűek akarunk lenni, akkor így járunk el. Mindennek a párologtatáshoz van köze. Meleg napfényben pl. nyáron ültetéskor a növény intenzívebben párologtat a levelein, miközben éppen várja az ültetés végén bekövetkező vízzuhatagot. Az esti órákban történő párologtatás gyérebb, kevesebb a növény nedvességvesztése. Természetesen egy jól begyökeresedett, erős konténeres növénynek a reggeli, vagy akár déli órákban végzett ültetés sem okoz kibírhatatlan problémát a fejlődésében. A konténeres növények teljes gyökérzete a cserépen belül helyezkedik el, így ültetéskor nem szenved gyökérvesztést, tehát biztonsággal ültethető, a napszak csak extra pont a növény részéről.

Nagy vízigényű a Phantom bugás hortenzia?

Közepes vízigényű, de az intenzív virághozam érdekében a virágzás kezdetétől rendszeresen öntözzük. A nyári hőségnapokon érdemes minél korábban reggel jókora adaggal belocsolni, mivel ilyenkor hasznosul a legjobban a kiadott víz. Takarjuk a töveket mulccsal, így jobban meg tudjuk így őrizni a talaj, ezáltal a gyökérzóna nedvességtartalmat. Alapvetően nagyon jól tűri a szárazságot, a Phantom hortenzia az egyik legjobb szárazságtűrő bugás hortenzia. 

A Phantom bugás hortenzia szakszerű metszése

Folyamatos metszéssel alakíthatunk ki erős, sűrű hajtásrendszerű Phantom hortenzia töveket. A szakirodalom szerint tavasszal, viszont ha ősszel metsszük meg, ami  Gardencentrum tapasztalat, akkor is nagyon szépen bokrosodik az évek során. A bugás hortenziák metszése igazán nem ördöngősség. A vesszők felső harmadát vágjuk vissza kora tavasszal egy erős és duzzadt rügy felett. Az a tapasztalat a Gardencentrum.hu kertészetében, hogy minél erősebben vágjuk vissza a töveket, akár a talajszint felett 20-30 cm magasságban, annál gigantikusabb virágok fejlődnek. Ennek élettani háttere az, hogy a mély visszametszés hatására a tápanyagok feltorlódnak, és növekszik a hormontermelés, ami elősegíti az alsó rügyek intenzív kihajtását. Kevesebb virágszár fejlődik így, de monumentális virágokkal. Ha az általános, egyharmadára történő visszametszést alkalmazzuk, akkor több, de közepes méretű virág várható. A közepes virágméret jelen esetben a Phantom hortenziánál 25-30 cm-es nagyságot jelent. A metszés során egy duzzadt és erős rügy felett vágjunk, és törekedjünk arra, hogy a metszési felület iránya ne a rügy felé nézzen. Ennek jelentősége az, hogy a metszési sebfelületből az esetlegesen távozó növénynedv ne a rügyre folyjon. Ha a növénynedv a rügyre folyik, akkor lezárhatja a rügyet, megakadályozva a kihajtást. A Phantom bugás hortenzia metszése során is mindig éles és fertőtlenített szerszámokkal dolgozzunk.

A Phantom bugás hortenzia betegségei

Betegségek, kártevők nem igazán jellemzőek a Phantom fajtára. Esetlegesen előfordulhatnak levéltetvek, melyek megjelenését  előrehaladott állapotban már a rengeteg hangya jelenléte is jelzi, ugyanis a hangyák előszeretettel fogyasztják a levéltetvek édes mézgáját. Tehát, ha sok hangya ólálkodik hőn szeretett Phantom bugás hortenziánk környezetében, akkor érdemes betekintenünk a levelek közé. Vizsgáljuk át alaposan a szárakat és a levelek fonáki részét is. A levélfonákon, vagy leveleken megtelepedő tetvek ragacsosak és elzárhatják a levél gázcserenyílásait, így mindenképpen meg kell tőlük szabadulnunk. A gazdaboltokban kaphatunk ellenük megfelelő szereket, melyekkel a kora reggeli vagy esti órákban védekezhetünk. Napsütésben ne végezzünk permetezést, mert a növényvédőszer - még ha bio szer is - megperzselheti Phantom hortenziánk leveleit. Igyekezzünk preventíven végezni a növényvédelmi feladatainkat, elkerülve a vegyszeres permetezést. Alkalomadtán ellenőrizzük át a bokrot az esetlegesen jelen lévő kártevőket és kórokozókat keresgélve. Nagyon fontos növényvédelmi feladatunk az is, ha egy szeles vagy viharos nap után eltávolítjuk a sérült vesszőket, illetve a kiszáradt gallyakat. Ezek az elhalt növényi részek ugyanis rendkívül kedvező helyet teremtenek a kártevők és kórokozók megtelepedésének, ahol számukra kedvezően élősködhetnek szeretett Phantom hortenziánkon. A növénykörnyezet is meghatározó lehet a növényvédelem sűrűségében. Ha olyan beteg, vagy betegségre gyakorta hajlamos növények társaságába ültetjük a Phantom bugás hortenziát, akkor ne lepődjünk meg, ha a kártevők az amúgy ellenálló Phantom hortenzián is megtelepszenek, már pusztán csak a közeli kényelmes átjárhatóság végett is. Ezeket a növényeket távolítsuk el kertünkből. Hosszú távon megéri azokat a dísznövényeket preferálnunk, melyekkel nem, vagy csekély mennyiségű növényvédelmi munka van.

Milyen növényekkel mutat jól a Phantom bugás hortenzia?

A Gardencentrumnál törekszünk arra, hogy szakszerű növénytársítási lehetőségeket javasoljunk a kertszerető ügyfeleinknek. Fontosnak tarjuk, hogy sikerélmény legyen a kertbe kimenni, a növényápolási folyamat pedig kikapcsolódás, nem pedig maratoni futam legyen. A Phantom bugás hortenzia rendkívül mutatós növény, így igen nehéz olyan növényt javasolni, amely a teljes virágzásában elterelné a figyelmet. Olyan növénytársakat javaslunk, melyek az esetleges gyengeségeit ellensúlyozzák. Ilyen például a Phantom bugás hortenzia lombullató mivolta. Ültessünk hát bátran a környezetébe olyan örökzöld növényeket, melyek hangulatos összhangot teremtenek majd a nyári virágbugákkal. Ajánljuk a Novita babérmeggy vagy a korallberkenye ültetését a Phantom horetnziától 1,5-2 méteres távolságban. A korallberkenye tavasszal fehér virágba borul, míg a Phantom hortenzia még csupán zöld dús bokorként dekorál. Nyáron viszont a korallberkenye intenzíven piros hajtásvégei fognak kiegészítő díszt szolgáltatni a gigantikus virágbugákhoz. 

A Phantom bugás hortenzia mellé ajánlott egyéb virágzó díszcserjék és évelők: Little Spooky törpe hortenzia, kecskerágó, levendula, pimpó, rozmaring, szellőrózsa