Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyümölcsfák

Az erős gyökérzettel rendelkező  konténeres gyümölcsfáinkat egész évben lehet ültetni, amíg a talaj át nem fagy. Az adott gyümölcsfa leírásánál vedd figyelembe az ültetési, ápolási tanácsokat. Pár évre előre tervezd meg, hogy mennyi helyet fog foglalni az adott gyümölcsfa. A növényvédelmi, permetezési munkálatokhoz az adott évszaknak megfelelően tudsz szakmai segítséget kérni tőlünk. A gyümölcsfa szortimentünket folyamatosan bővítjük, leginkább a ti kéréseiteknek megfelelően. Jelezd nekünk elérhetőségeink egyikén, mi az amire szükséged lenne és mi igyekszünk megoldani kérésedet!

Termék szűrés

Ár
-
Rendezés:

Édes, omlós, lédús finomságok - a gyümölcsfák nem véletlenül örvendenek nagy népszerűségnek. A kertek kedvencei, a megfelelő odafigyelés és gondoskodás mellett, évről-évre mennyei gyümölcsökkel ajándékoznak meg minket. Tényleges hasznuk mellett, az esztétikai értékük sem elhanyagolható. Kezdők is belevághatnak a gyümölcsfa csemeték nevelésébe, ám a választáskor érdemes néhány szempontot fókuszba helyezni. Az adott faj igényei a talajminőség, a napfény mennyisége és a vízigény tekintetében nem elhanyagolható. Fókuszban a gyümölcsfák körültekintő ültetése. A június közepén érő Prunus avium Karina, a cseresznyefa, de a Prunus persica Michelini őszibarackfa esetében sem szabad elfeledkezni a növényvédelemről.

A gondos odafigyelés a metszés területén is meghozza a hatását. Az elterebélyesedő fák helyett, szépen gondozott gyümölcsfák kapnak így helyet a kertben. A gyökérzet méretét szintén érdemes fókuszba helyezni. Az ültetésnél a földben fekvő csövek közelségére éppen úgy javasolt figyelni, mint a térkövezésre. Ennek köszönhetően elkerülhető, hogy a kedvencünk a későbbiekben károkat okozzon. A gyümölcsfák tavasszal virágba borulnak, szimbolizálva az újrakezdést és a természet éledését. A nyár folyamán vagy ősszel a termésükkel ajándékoznak meg, nyáron árnyékot adnak és a kert látványos elemeivé válnak. Akár szakértő segítségét is kérheted annak érdekében, hogy a kerti adottságoknak és a rendelkezésre álló térnek megfelelő csemeték kerüljenek a ház körül elhelyezésre. Fedezd fel a gyümölcstermő növényekkel a természet körforgásának szépségét!